'Trash Candy so svež sladkoben naboj s presenetljivo sredico. Glasba, ki vam bo še dolgo po 'zaužitju' pustila prijeten priokus in katerih zvok si boste želeli podoživeti vedno znova,' je zapisano na njihovi strani na Facebooku. Foto: Osebni arhiv
'Trash Candy so svež sladkoben naboj s presenetljivo sredico. Glasba, ki vam bo še dolgo po 'zaužitju' pustila prijeten priokus in katerih zvok si boste želeli podoživeti vedno znova,' je zapisano na njihovi strani na Facebooku. Foto: Osebni arhiv
Trash Candy
Skupino sestavljajo Pija (vokal), Jernej (kitara), Martin (kitara), Niko (bobni) in Tine (bas). Foto: Osebni arhiv

Vsekakor pa bi bilo super, če bi z našo glasbo lahko pustili neki pečat in omogočili tudi drugim bendom, da skušajo znova ali na novo "zafurati" to sceno.

O načrtih
Trash Candy
Na njihovo glasbo imajo precejšen vpliv Foo Fighters, Over it, The swellers, Paramore, Kids in the glass houses, All time low, Fighting with wire, John Mayer in drugi. Foto: Osebni arhiv

Noben bend ne bi smel ciljati samo na Slovenijo, ker smo enostavno premajhni, da bi lahko pustili neki pečat.

O tujini
Trash Candy
Trash Candy lahko vidimo nastopati predvsem po manjših slovenskih klubih. Foto: Osebni arhiv
Trash Candy
V njihovih mislih je tujina. Foto: Osebni arhiv

Alternativni poppunkerji Trash Candy niso tipičen bend, to je pravzaprav skupina dobrih prijateljev, ki jih druži ljubezen do glasbe. "Pija je prišla v bend čisto po naključju. No, ne čisto (smeh). Iskali smo dobro vokalistko, ki bi znala tudi angleška besedila zapeti brez tipičnega slovanskega naglasa," je za MMC pojasnil kitarist Martin. Skupino poleg vokalistke Pije in Martina sestavljajo še Jernej (kitara), Niko (bobni) in Tine (bas). "Noben bend ne bi smel ciljati samo na Slovenijo, ker smo enostavno premajhni, da bi lahko pustili neki pečat," so prepričani člani skupine.

Kaj vse je še povedal kitarist o skupini, si lahko preberete v spodnjem pogovoru.


V opisih vaše skupine lahko zasledimo, da so na vas močno vplivale ameriške skate-punk skupine. Je vaša glasba poskus odseva glasbe vaših vzornikov pri nas ali tlakovanje novih smernic pri nas?
Naša glasba je oboje. Seveda skozi pesmi pokažemo neki odsev tega, kar nas je in nas še navdihuje, vendar pa temu dodamo nekaj svojega, nekaj takega, v čemer se tudi sami najdemo. Vsekakor pa bi bilo super, če bi z našo glasbo lahko pustili neki pečat in omogočili tudi drugim bendom, da skušajo znova ali na novo "zafurati" to sceno.

Zakaj pojete v angleščini?
Ker znamo tudi v angleščini povedati marsikaj. Zakaj bi se omejevali samo na Slovenijo? Svet je precej majhen, samo na pravem mestu moraš biti ob pravem času, da te ljudje slišijo in vidijo. Če poješ v angleščini, je to še toliko lažje in tvoje sporočilo lahko doseže večji krog ljudi.

V skupini ste štirje fantje in eno dekle. Kaj vas razlikuje od skupin, kot so npr. Tabu, LeeLooJamais?
Ne moremo in nočemo se primerjati s temi bendi. Resda so za nas osebno Tabu eden najboljših slovenskih popbendov. LLJ pa imajo, denimo, vrhunske instrumentaliste. Vendar smo mi v primerjavi s temi bendi precej bolj uporniške narave. Iz tega nekako ne moremo uiti, ker smo s tem tudi odraščali. Punk-rock bo v naši glasbi vedno nekako prisoten, čeprav se na prvi pogled morda ne zdi.

Glede na vašo glasbo je mogoče sklepati, da Slovenija ni za vas edini trg na katerega ciljate. Kje se vidite čez 10 let?
Noben bend ne bi smel ciljati samo na Slovenijo, ker smo enostavno premajhni, da bi lahko pustili neki pečat. Sploh rockbendi. Slej ko prej bo enemu izmed slovenskih bendov uspelo prodreti v tujino na višjem nivoju. Pravzaprav se je to že začelo. Red five point star so na turneji z legendami skaglasbe The Toasters po ZDA, Elvis Jacksoni koncertirajo po Veliki Britaniji itd. Tudi mi se v prihodnosti vidimo tam. Optimistično zremo v prihodnost (smeh).

Preden ste se združili v Trash Candy ste delovali v različnih skupinah. Kako je pravzaprav nastalo medsebojno sodelovanje?
Fantje se poznamo že od malih nog in smo nekako bili vedno glasbeno in prijateljsko povezani. Pija je prišla v bend čisto po naključju. No, ne čisto (smeh). Iskali smo dobro vokalistko, ki bi znala tudi angleška besedila zapeti brez tipičnega slovanskega naglasa. Na začetku smo že skoraj obupali, potem pa smo se kar naenkrat našli, poskusili ustvarjati in nekako nam uspeva (smeh).

Mlad, nenavaden, v stiku s svetovnimi trendi bend, kot ste vi - kako ste sprejeti med organizatorji koncertov in pa lastniki klubov? Kako je z nastopi?
Enostavno brez tega, da bi vsaj delno sledil nekemu trendu, ne gre, ampak je fino, da skušaš svojo zgodbo s tem malenkost izboljšati. Iz naših oči je moderna glasba v osnovi enaka, samo zapakirana je na različne načine. Organizatorji koncertov so pa zelo različni, kar se tega tiče. Na splošno so organizatorji koncertov - morda glede glasbe v Sloveniji - še vedno precej konservativni, ampak sami dobivamo precej pozitivnega "feedbacka", tako da se tudi to, kot kaže, precej izboljšuje. Tudi koncertov imamo vedno več.

Sami ste svoj album ponudili svojim oboževalcem brezplačno. Kako se tovrstna poteza obrestuje za glasbenike? In kako to, da ste se za to odločili?
To je bila definitivno najboljša odločitev, ki smo jo sprejeli. Tako se glasba širi in je na voljo vsem. To je za tak bend, kot smo mi, precej pomembno. Da nas spoznajo. Sicer pa bi se v nasprotnem primeru album najbrž slej ko prej znašel na kaki nezakoniti strani (smeh).

Kakšni so vaši kratkoročni načrti?
Konec meseca oktobra bomo posneli videospot za drugi singel Once again, ki ga bomo lansirali nekje v drugi polovici novembra. Priprave so že v polnem teku in komaj čakamo, da nastopi dan snemanja (smeh). Decembra pa se, če se bo vse izšlo, odpravljamo na krajšo turnejo po Angliji, Belgiji in Nemčiji. Za zdaj dobro kaže, čakamo še na potrditev dveh koncertov in če nam bo uspelo, bo to naše najlepše božično darilo (smeh).

Trash Candy - Once Again



Trash Candy - Dance

Vsekakor pa bi bilo super, če bi z našo glasbo lahko pustili neki pečat in omogočili tudi drugim bendom, da skušajo znova ali na novo "zafurati" to sceno.

O načrtih

Noben bend ne bi smel ciljati samo na Slovenijo, ker smo enostavno premajhni, da bi lahko pustili neki pečat.

O tujini