Bratje Hanson (z leve proti desni: Isaac, Taylor in Zac) se 1. junija odpravljajo na turnejo, s katero bodo počastili 25-letnico obstoja skupine. Foto: EPA
Bratje Hanson (z leve proti desni: Isaac, Taylor in Zac) se 1. junija odpravljajo na turnejo, s katero bodo počastili 25-letnico obstoja skupine. Foto: EPA
Hanson
Taylor, Zac in Isaac na vrhuncu popularnosti leta 1998. Foto: Reuters

Bratje, ki so skupino ustanovili leta 1992, ko je imel najmlajši Zac komaj šest let, njegova starejša brata Isaac in Taylor pa 11 in devet let, se 25 let pozneje odpravljajo na turnejo Middle of Everywhere 25th Anniversary Tour.

Prvi koncert bodo odigrali 1. junija v Kölnu, turnejo pa bodo sklenili 27. oktobra v Houstonu. Ob 25-letnici bodo izdali tudi album Middle Of Everywhere: The Greatest Hits, na katerem bodo zbrali svoje največje uspešnice, poroča CNN.

Zasloveli v 90. letih prejšnjega stoletja
Skupina Hanson je zaslovela sredi 90. let z albumom Middle of Nowhere. Album, na katerem so bile uspešnice, kot so MMMbop, Where's The Love, I Will Come To You, je osvojil srca oboževalcev in jih izstrelil med zvezde. Po vsem svetu so namreč prodali več kot deset milijonov primerkov albuma Middle of Nowhere, zanj pa so prejeli tudi tri nominacije za grammyja.

Čeprav se bratje, danes 36-letni Isaac, 34-letni Taylor in 31-letni Zac, od leta 1992 neprestano ukvarjajo z glasbo, jim uspeha, ki jim ga je prinesel album Middle of Nowhere iz leta 1997, nikoli več ni uspelo ponoviti. Do zdaj so sicer izdali šest studijskih albumov, zadnjega leta 2013.

Spodaj si lahko ogledate videospot za pesem MMMbop, ki je skupino izstrelila med zvezde, in videospot za pesem Get the Girl Back, z njihovega zadnjega albuma Anthem.