Glasba
(6)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 4 glasov Ocenite to novico!
Sarah Brightman
Brightmanova velja za pevko z izrednimi vokalnimi sposobnostmi. Foto: Reuters
Sarah Brightman
Brightmanova bi morala septembra 2015 poleteti v vesolje, na Mednarodni vesoljski postaji (ISS) bi ostala deset dni, v vesolju pa bi pela ob spremljavi orkestra na Zemlji. Foto: EPA

Dodaj v

Slovita sopranistka Sarah Brightman bo prvič nastopila v Sloveniji

Koncert bo 22. decembra v božičnem duhu
19. april 2017 ob 16:14
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Po razprodanem koncertu Andree Bocellija v dvorani Stožice tja prihaja še druga polovica slavnega dueta Time to Say Goodbye.

V sklopu turneje Royal Christmas Gala se bo 22. decembra v Ljubljani ustavila slovita britanska sopranistka Sarah Brightman, ki bo ob spremljavi simfoničnega orkestra zapela širok nabor tradicionalnih božičnih pesmi in svojih največjih uspešnic - med drugim Amigos para siempre in Time to Say Goodbye, ki jo je zapela skupaj s slepim glasbenim virtuozom Bocellijem, ki je v Stožicah nastopil lani.

Brightmanovi se bo na ljubljanskem odru pridružila zasedba Gregorian, poleg tega organizatorji obljubljajo še druge posebne goste, ki jih bodo najavili pozneje.

32 milijonov prodanih albumov
Brightmanova sicer velja za pevko z izrednimi vokalnimi sposobnostmi. Poročena je bila s skladateljem Andrewom Lloydom Webbrom, v 80. pa se je začela prebijati na glasbene lestvice, ko je klasično glasbo približala širšim množicam. Nastopila je v operi Fantom iz opere, v srca oboževalcev pa se je zapisala predvsem z duetom Time To Say Goodbye.

Pevka nastopa že več kot 30 let in je očarala že milijone oboževalce po vsem svetu. O tem pričajo tudi številke: več kot 32 milijonov prodanih albumov in več kot 180 zlatih ter platinastih nagrad. Je tudi edina umetnica, ki je bila povabljena na kar dve odprtji olimpijskih iger.

Želela je v vesolje
Njeni glasbeni načrti pa so bili tudi dobesedno visokoleteči. Brightmanova bi morala septembra 2015 poleteti v vesolje, na Mednarodni vesoljski postaji (ISS) bi ostala deset dni, v vesolju pa bi pela ob spremljavi orkestra na Zemlji.

Več mesecev se je pripravljala na to, da bo postala prva glasbenica v zgodovini, ki bo v živo nastopila iz vesolja, nato pa se je morala temu cilju (začasno?) odpovedati. Podrobnejših razlogov javnosti takrat ni razkrila, sporočila je le, da je podvig prestavljen zaradi "osebnih družinskih razlogov".

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
fudelaster
# 19.04.2017 ob 16:50
oprosti ampak ona je daleč od nižjega nivoja druge lige! Ona je kvečjemu na repu prve lige, ni ona kod Gotarjeva!
fah-q
# 19.04.2017 ob 17:18
gotarjeva je na repu tretje lige.

pa naj vsak posluša sam...
druga liga
sarah
in malo slabše prve lige
monserat

pol dodaj garanco, didonato kot sredino in vsaj po moje maš tu malo vrha prve lige danes
ana
fudelaster
# 19.04.2017 ob 16:50
*kot
WAITAPU
# 19.04.2017 ob 20:43
Super, sem letos bil na koncertu Gregorianov v Zagrebu, pa je bilo noro dobro, pela je pa njena mlajša sestra Amelia, pa je tudi vrhunska, tako, da se že prav veselim
sssitrap
# 19.04.2017 ob 18:26
njene operne sposobnosti so tam nekje na ravni helene blagne, nuške drašček in mance izmajlove - z drugo besedo: so zanič. bolj mi je bila brightmanova všeč v 70ih letih, ko je prepevala cheesy disko popevke (z naslovi kot so "I lost my heart to a starship trooper").
fah-q
# 19.04.2017 ob 16:29
če jo primerjam s kopico slavnih (in krepko preplačnih) starlet in starletov je odlična pevka....ko zaidemo v resne operne vode pa gre za nižji nivo druge lige. brez boccellija ne bi nihče vedel, da sploh obstaja. pa še tam je tako mučila italjanski jezik, da boli želodec.
Kazalo