Sodniška četverica Darja Švajger, Tina Marinšek, Raay in Jonas Žnidaršič je izbrala 32 kandidatov. Foto: MMC RTV SLO/Žiga Culiberg
Sodniška četverica Darja Švajger, Tina Marinšek, Raay in Jonas Žnidaršič je izbrala 32 kandidatov. Foto: MMC RTV SLO/Žiga Culiberg

V drugem krogu avdicij se je za nastop v oddajah poleg 32 izbranih potegovalo še 95 kandidatov, vsi pa so peli pesmi brez glasbene podlage pred strogimi sodniki in televizijskimi kamerami. Pevska nadarjenost in potencial, karizma, prepričljiv nastop in zanimivost kandidata so bili kriteriji, ki so jih upoštevali sodniki.

Sodniki so izbrali tri vokalne skupine, en duet, enajst pevcev in sedemnajst pevk. Med njimi je tudi nekaj prepoznavnih obrazov, vendar bodo vsi kandidati do nastopa v oddaji ostali skrivnost. Posnetke z drugega kroga avdicij boste lahko tudi videli v prvih štirih oddajah Misije Evrovizija, v katerih bomo spoznali vseh 32 kandidatov, le polovici pa se bo nato uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje. O njih pa ne bodo odločali samo sodniki, temveč tudi gledalci s telefonskim glasovanjem.

Težko pričakovani televizijski glasbeni šov, ki se začne 2. oktobra, bo vodil Klemen Slakonja, pomembno vlogo pa bo imela tudi Maja Keuc, ponujal pa bo duhovite točke, tuje glasbene goste, zanimive komentarje in raznolike pevske nastope.