Matt Beringer pred koncertom za Obamo v Iowi. Foto: Instagram The National
Matt Beringer pred koncertom za Obamo v Iowi. Foto: Instagram The National

V intervjuju za The Lantern je kitarist in klaviaturist Aaron Dessner povedal, da prek Facebooka dobivajo "sovražna sporočila".
A kljub temu še naprej trdno stojijo za svojim političnim aktivizmom - v četrtek so tako lobirali za Obamovo ponovno izvolitev na zborovanju GottaVote v Columbusu v Ohiu, kjer so pomagali študentom pri volilni registraciji.

Politika pred rockom
Pevec Matt Berninger je spregovoril o odločitvi skupine, da se vrne v politiko, čeprav so vedeli, da bodo zaradi tega na njih letele številne kritike. Kot Ohajci se vsi prav dobro zavedajo, kako pomembno vlogo bi lahko njihova rodna zvezna država igrala na prihajajočih volitvah (Ohio velja za eno tistih ključnih držav, ki odloči ameriške volitve).

"To je pomembneje kot rockskupina. Vem, da smo dobili pripombe ljudi, ki jim ni všeč, da smo zavzeli stališče, in pravzaprav ne mislim, da bi morali umetniki ali glasbeniki nujno imeti odgovornost, da to storijo. A v našem primeru se nas je nas pet pogovorilo in ugotovili so, da je vsekakor vredno," je povedal Berringer za The Lantern.

The National so med drugim nastopili tudi na uvodnem Obamovem predvolilnem zborovanju na začetku septembra v Iowi, kjer jim je družbo na odru delal še Chris Cornell (Audioslave, Soundgarden). Skupino The National smo lani videli tudi pri nas v Križankah.