Se podoben prizor obeta na zaključku olimpijskih iger v Londonu? Foto: EPA
Se podoben prizor obeta na zaključku olimpijskih iger v Londonu? Foto: EPA
Victoria Beckham je zadnjih pet let trdo delala, da bi se otresla oznake 'tiste Spajsice'. Bi utegnil nastop z nekdanjo zasedbo škoditi njenemu ugledu? Foto: EPA

A menda le če bo to nepreklicno zadnjič, ko bo spet združena s preostalimi štirimi "začimbicami" ...

Po pisanju Fashion Telegrapha bi Beckhamova, ki se je v zadnjih petih letih uveljavila kot modna oblikovalka, svoj ugled v modnem svetu s to potezo postavila na kocko. Kot poroča Mail Online, je "Posh Spice" v nastop privolila, da bi ugodila željam preostale četverice, a le če bo to nepreklicno zadnji nastop s Spice Girls.

Čeprav ponovna združitev "Spajsic" ni uradno potrjena, britanski tabloidi vztrajno polnijo stolpce z novicami (ali bolje, govoricami) o sporih med peterico.

Najbolj prodajane v zgodovini
Spice Girls so bile glasbeni fenomen, ki je nastal leta 1994 in v hipu osvojil svet. Zasedbo je sestavljalo pet članic, vsaka z ustreznim vzdevkom: Melanie Chisholm ("Sporty Spice"), Emma Bunton ("Baby Spice"), Melanie Brown ("Scary Spice"), Victoria Beckham ("Posh Spice"), in Geri Halliwell ("Ginger Spice").

Njihov debitantski singel Wannabe iz leta 1996 se je zavihtel na vrhove lestvic po vsem svetu, v nekaj letih so "Spajsice" postale ženska zasedba, ki je prodala največ plošč v vsej zgodovini popglasbe. Spice Girls veljajo za največje popkulturne ikone 90. let, njihov moto "girl power" je odločilno zaznamoval to desetletje. Novinar Rolling Stona David Sinclair je zapisal, da so bile "Scary, Baby, Ginger, Posh in Sporty" najbolj prepoznavna skupina osebnosti po "Johnu, Paulu, Georgeu in Ringu".

Leta 2000 je zasedba razpadla (že dve leti prej jo je zapustila Halliwellova), sedem let pozneje pa se je peterica podala na turnejo ob ponovni združitvi in posnela dokumentarec Giving You Everything. Čeprav so turnejo končale predčasno, so z njo vse članice mastno zaslužile.

Vsaka izmed njih je v zadnjem desetletju poskušala ustvariti samostojno (glasbeno) kariero, nekatere z večjim, druge z manjšim uspehom. Vsekakor je najvidnejša med njimi Victoria Beckham, tudi zato, ker je poročena z enim najslavnejših nogometašev vseh časov, Davidom Beckhamom, s katerim ima štiri otroke. Kot dokazuje zadnja leta, ji gre veliko bolje kot glasbeno udejstvovanje od rok modno oblikovanje.