Chester Bennington je z Linkin Park maja letos izdal sedmi studijski album, One More Light. Foto: EPA
Chester Bennington je z Linkin Park maja letos izdal sedmi studijski album, One More Light. Foto: EPA

Bennington se je več let boril z odvisnostjo od alkohola in mamil, a za zdaj ni znano, ali so bile vzrok njegove smrti tudi opojne substance.

Glede svojih bitk je bil vedno odkrit, javno je spregovoril o spolnih zlorabah iz otroštva in ni skrival, da je imel težave z depresijo.

MMC je bil na koncertu Linkin Park davnega leta 2008. Tu si lahko preberete poročilo s koncerta v Gradcu.

Poročen je bil s Talindo Bennington, v zakonu so se jima rodili sin in dvojčici, Chester pa je imel iz prejšnjega razmerja še tri otroke.

Po poročanju portala TMZ so glasbenika brez znakov življenja našli v četrtek zjutraj v zasebnem domovanju v losangeleški petični četrti Palos Verdes.

Bennington je bil dober prijatelj Chrisa Cornella, vodje zasedbe Soundgarden, ki je v podobnih okoliščinah umrl maja letos - prav danes bi Cornell praznoval 53. rojstni dan.

Nu-metal zasedba Linkin Park je vrhunec slave dosegla ob prelomu v novo tisočletje, ko so izdali album Hybrid Theory (2000), uspeh so nadgradili še z naslednikom Meteora (2003).

Uspešno so sodelovali tudi z izvajalci iz drugih žanrov, denimo z raperskim mogotcem Jay-Z-jem, s katerim so posneli EP Collision Course (2004).

Chester Bennington je kasneje ustanovil stranski projekt Dead by Sunrise, po odhodu (zdaj prav tako že pokojnega) pevca Scotta Weilanda pa je sodeloval tudi z zasedbo Stone Temple Pilots.