Blur so se nazadnje za krajši čas združili leta 2009, ko so nastopili tudi na Glastonburyju. Foto: EPA
Blur so se nazadnje za krajši čas združili leta 2009, ko so nastopili tudi na Glastonburyju. Foto: EPA

Oboževalci znova združene skupine so tako lahko ob 6.15 po srednjeevropskem času prek omenjenega spletnega omrežja spremljali premiero skladbe Under the Westway in eno uro pozneje še The Puritan, ki so ju Blurovci zaigrali v živo na skrivni lokaciji - iz videa je bilo razvidno le to, da so člani skupine nekje na strehi (in da Blurovcev niti dež ne moti). A kljub vsemu je okoli 50 ljudi odkrilo natančno lokacijo, od koder so nastop prenašali, in si "koncert" skupaj s peščico povabljenih ogledalo v živo.

V premoru med premiero prve in druge skladbe pa so člani zasedbe v neposrednem prenosu odgovarjali na vprašanja, ki so jim jih prek Twitterja postavljati oboževalci.

Drugič po letu 2003 spet skupaj
Gre za prvi dogodek po letu 2009, ko so se za krajši čas spet združili za krajšo turnejo, ki je vključevala tudi nastop na festivalu Glastonbury, da so Blurovci znova igrali skupaj. Zdaj so združitev očitno vzeli bolj resno in za avgust pripravljajo serijo koncertov po Otoku. Singla sta sicer njihov prvi izdelek po letu 2010, ko so izdali omejeno serijo singla Fool's Day, še pred tem pa je suša trajala od leta 2003, ko je izšel njihov zadnji album.