Člani skupine Trash Candy so se novice o nominaciji zelo razveselili. Foto: Osebni arhiv
Člani skupine Trash Candy so se novice o nominaciji zelo razveselili. Foto: Osebni arhiv

Skateritmi, ženski vokal in mladostna razigranost - tako bi lahko na kratko opisali mlado štajersko zasedbo, ki si je priborila nominacijo v kategoriji Best Adria Act. V njeni postavi so vokalistka Pija, kitarista Martin in Jernej, bobnar Niko in basist Tine.

Več o skupini Trash Candy si lahko preberete tukaj.

Ob veseli novici so člani zasedbe izjavili: "Ko smo izvedeli za nominacijo, smo ostali brez besed. Res smo totalno navdušeni nad tem, ker nam bend pomeni vse, kar smo si kot mulci želeli – da bi delali glasbo, ki bi jo ljudje sprejeli. Ni to ves point glasbe?"

Tudi drugi nominiranci so bili ob izboru navdušeni. "Veseli smo zaradi nominacije. Končno. Glasujte za nas, ker mi nudimo nova delovna mesta (potrebovali bomo produkcijsko ekipo, stilista in tiskovnega predstavnika), višji standard (rakija za vse!) in stabilno kreditno osnovo (vzeli bomo kredit za potovanje). Elemental gre do konca," so povedali člani provokativne hrvaške raperske skupine Elemental.

Beograjska skupina MVP je nominacijo komentirala takole: "Ta nominacija nam ogromno pomeni, ker potrjuje, da se naša sporočila slišijo tudi zunaj Srbije, in nam vsekakor daje zagon za naslednje projekte. Hvala, MTV." Splitski hiphopovski alternativni rokerji TBF pa so dejali: "Zelo smo veseli za MTV-nominacijo. Glede na to, da je konec decembra napovedan konec sveta, smo počaščeni, da bomo tekmovali v poslednjem letu."

Veselili so se tudi v Črni gori, saj sta med nominiranci hiphoperja Who See. "V veliko veselje in zadovoljstvo nam je, da smo nominirani za tako prestižno nagrado, predvsem zato, ker sva Who See prva nominiranca iz Črne gore. Hvala MTV-ju za izkazano zaupanje, vsem oboževalcem, ki so naš singel Reggaeton Montenegro obdržali pet tednov na prvem mestu MTV-lestvice regionalnih uspešnic. Upam, da nas boste podprli v bitki za Best Adria Act. Deda in jaz še nisva bila v Frankfurtu. Bilo bi super, da bi lahko odšla tja, popila njihovo pivo in morda sestavila kakšno rimo za prihodnji album," sta komentirala.

Glasovanje za Best Adria Act se začne 17. septembra na spletnem naslovu www.mtvema.com in bo trajalo vse do 15. oktobra 2012, ko bo znan zmagovalec. Podelitev nagrad pa bo 11. novembra v Frankfurtu.

MTV EMA velja za najprestižnejši evropski glasbeni dogodek. Po lanski podelitvi nagrad v Belfastu, ki je podrla vse rekorde, se EMA vrača v Frankfurt, kjer so se nagrade že podeljevale leta 2001. Svečana podelitev je znana po tem, da privlači najatraktivnejša imena iz sveta glasbe. Letos obljubljajo še boljši spektakel kot prejšnja leta.