Deset izvajalcev se bo v soboto potegovalo za zmago na prvem festivalu Poprock. Foto: Jani Ugrin
Deset izvajalcev se bo v soboto potegovalo za zmago na prvem festivalu Poprock. Foto: Jani Ugrin
Ana Maria Mitić
Festival bo povezovala Ana Maria Mitić. Foto: Žiga Culiberg

Na festivalu se bodo predstavili (v naslednjem vrstnem redu): ADAMSredi Ljubljane, Anja Kotar Čas je zdaj, Voranc BohJutro v Tivoliju, Josip BrassMina, Kristina Oberžan in Matevž Šalehar - Hamo Zato živim, Orlek Sončen dan, ClemensJst bi te mel, E.V.A.Otrok, Alex Volasko Pesem in poljub ter Društvo mrtvih pesnikov Balet.

Strokovna žirija bo izbrala tri finaliste. Po ponovni predstavitvi finalistov boste gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalno skladbo prvega festivala Poprock.

Priprave na Poprock (ter pozneje na Popevko in Emo) lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
- Facebook,
- Twitter,
- in Instagram.

RTV Slovenija bo na drugem tekmovalnem večeru, festivalu Popevka, ki bo 20. februarja, upoštevajoč skladbe obeh tekmovalnih večerov in na podlagi ocen strokovne žirije, podelila tudi nagrade strokovne žirije za naslednje kategorije: nagrado za najboljše besedilo skladbe, nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca.

Skozi poprockerski glasbeni večer vas bo zapeljala vsestransko nadarjena in energična voditeljica, igralka in improvizatorica Ana Maria Mitić. Tekmovalni del festivala bo pospremil pester spremljevalni program, na katerem bodo nastopili Jan Plestenjak, Lara Baruca, Tina Marinšek in Zlatko.

Predstavitev prve deseterice izvajalcev si oglejte spodaj.