Ell in Nikki sta lani svoji državi priborila zmago na Evroviziji. Foto: Reuters
Ell in Nikki sta lani svoji državi priborila zmago na Evroviziji. Foto: Reuters

Na odru se bodo ob odprtju pa tudi v revijalnih delih zvrstili tisti, ki so na Evroviziji slavili v zadnjih petih letih. Največ pozornosti bo seveda namenjene lanskima zmagovalcema Ellu in Nikki, ki sta Azerbajdžanu lani v Düsseldorfu priborila težko pričakovano evrovizijsko zmago, zaradi česar so ju v domovini slavili kot narodna junaka.

Slovenske glasove bo Evropi sporočila voditeljica Lorella Flego.

Znova bo na evrovizijski oder stopila tudi Lena Meyer - Landrut, ki je s skladbo Satellite prepričala Evropo leta 2010, na svojo violino bo zaigral Norvežan Alexander Rybak, slišati pa bo mogoče tudi Dimo Bilana, ki je evrovizijsko zmago s pesmijo Believe leta 2008 odnesel v Moskvo, in Marijo Šerifović, ki je zmagala leto prej.

Prve vaje za evrovizijske nastope se sicer začnejo že v nedeljo, poroča spletna stran Eurovision.tv, naša predstavnica Eva Boto pa bo v azerbajdžansko prestolnico odpotovala v torek, 15. maja. Letošnji izbor bo potekal v novozgrajeni Kristalni dvorani v Bakuju, kot že nekaj let pa bo tudi tokrat tekmovanje razdeljeno na tri dele - na dva polfinalna večera, 22. in 24. maja (ta večer se bo kot 9. za finale potegovala tudi Eva), in veliki večer, ki bo na vrsti dva dneva pozneje, torej 26. maja.

Ell & Nikki - Running Scared

Lena - Satellite

Alexander Rybak - Fairytale

Dima Bilan- Believe

Marija Šerifović - Molitva