Sam Smith žanje uspeh za uspehom - je letošnji zmagovalec podelitve grammyjev, osvojil je štiri gramofončke, med drugim za pesem leta (Stay with me). Foto: Reuters
Sam Smith žanje uspeh za uspehom - je letošnji zmagovalec podelitve grammyjev, osvojil je štiri gramofončke, med drugim za pesem leta (Stay with me). Foto: Reuters
Zadnji James Bond - Daniel Craig. Foto: EPA

Objava videospota sovpada s praznovanjem svetovnega dneva Jamesa Bonda - 5. oktobra je namreč minilo 53 let od premierne projekcije filma Dr. No, v katerem se je lik agenta 007 pojavil prvič (prvi se je v vlogi slavnega agenta preizkusil legendarni igralec Sean Connery).

Videospot, ki ga je režiral Luke Monaghan, so snemali v Rimu, na istih lokacijah, kjer so snemali film. V dobrem dnevu si je videospot na YouTubu ogledalo že skoraj dva milijona ljudi.

Počaščen sem!
Avtorja skladbe Writing's on the Wall sta Sam Smith in Jimmy Napes. Gre za prvo pesem o Jamesu Bondu, ki jo izvaja britanski moški soloizvajalec po letu 1965. "To je eden izmed vrhuncev v moji karieri. Počaščen sem, ker lahko objavim, da sem prav jaz tisti, ki izvaja bondovsko skladbo. Vznemirjen sem, ker sem postal del ikonične britanske dediščine in ker sem se pridružil neverjetni skupini izvajalcev, po katerih se tudi zgledujem pri svojem glasbenem ustvarjanju," je povedal soulpevec Sam Smith.

V 24. filmu o Jamesu Bondu z naslovom Spectre v vlogi Jamesa Bonda nastopa Daniel Craig. Prav britanskega igralca vidimo tudi v videospotu za skladbo Writing's on the wall, pa tudi Bondovo zapeljivko, italijansko igralko Monico Bellucci, in francosko igralko Léo Seydoux, ki v filmu nastopa kot hči Bondovega starega "znanca" Gospoda Whita.

Spectre bodo na Otoku premierno predstavili 26. oktobra, v slovenske kinematografe pa prihaja 5. novembra.

Spodaj lahko prisluhnete najnovejši bondovski skladbi, spomnite pa se lahko tudi nekaj starejših skladb o agentu 007.