Predin je diplomant ljubljanske akademije za likovno umetnost, znan pa je tudi kot glasbenik, avtor, kitarist in pevec. Foto: BoBo
Predin je diplomant ljubljanske akademije za likovno umetnost, znan pa je tudi kot glasbenik, avtor, kitarist in pevec. Foto: BoBo

35-letni Rok, sicer sin znanega slovenskega glasbenika Zorana Predina, že nekaj let ustvarja v Londonu, kjer žanje uspehe na področju animacije. Nase je opozoril, ko je izdelal animirani videospot za skladbo Doom & Gloom britanskih rokerjev, leta 2012 je izdelal tudi animacije, ki so se med koncertom v čast 60. obletnice vladanja britanske kraljice Elizabete II. prikazovale na Buckinghamski palači.

Zdaj pa mu je uspel nov veliki podvig. Že v ponedeljek je pevec Stonesov Mick Jagger na Twitterju napovedal, naj bodo oboževalci pozorni, ker "prihajajo novice", v torek pa je Rok v angleškem jeziku zapisal: "Velika čast in privilegij je bilo delati za legendarne Rolling Stonese! In za tako izjemno pesem!"

Na spletnem kanalu YouTube si je že mogoče ogledati njegov izdelek za akustično predelavo njihove skladbe Wild Horses. Stonesi bodo namreč 25. maja izdali predelani album Sticky Fingers, ki je prvič izšel leta 1971. Na njem bodo do zdaj še neobjavljeni material in predelave nekaterih največjih uspešnic s tega izdelka, kot so Brown Sugar, Wild Horses, Bitch, Sister Morphine in Dead Flowers.

Izdelek Roka Predina si oglejte spodaj.