Seka Aleksić v Ljubljani marca 2010 ... Foto: MMC RTV SLO
Seka Aleksić v Ljubljani marca 2010 ... Foto: MMC RTV SLO
Seka Aleksić
... Seka Aleksić v Ljubljani marca 2008. Foto: MMC RTV SLO

Na oder Gospodarskega razstavišča je namreč stopila balkanska zvezdnica, ki s svojo pojavo buri duhove že od samega začetka. Konec leta 2002 je objavila svoj prvi album Idealno tvoja, ki je prinesel uspešnico Da sam muško, in Seka je čez noč postala zvezda, njeni nastopi pa so pridno burili moško domišljijo. Močno naličena, z bujnimi črnimi lasmi, ki so ji segali skoraj do pasu, polnimi ustnicami in preozkimi oblačilci, izpod katerih so z vseh strani kipele njene obline, je skakala po odru ter razvnemala moški del občinstva, ki se je gnetel v prvih vrstah.

Ženske so ji očitale, da se dobro prodaja le zato, ker izžareva seks na dveh nogah, in se zgražale zaradi viška njenih kilogramov. Seka pa se je ob vsem tem le nasmihala, snemala nove pesmi in se svoje obilne postave niti najmanj sramovala. V intervjuju za MMC marca 2008 nam je, takrat že blondinka, tudi prostodušno priznala, da je preteklo noč popolnoma izropala hotelski minibar in pojedla vse sladkarije, ki so bile tam.

Le na koga spomninja?
Skoraj natanko dve leti pozneje je Seka v Ljubljani znova pripravila veliki koncert, njena stilska podoba pa je bila tokrat precej drugačna. Na oder je stopila vitkejša, oblečena v oprijeto črno obleko, ki je tokrat več zakrivala kot razkrivala, njena pričeska pa je bila vse prej kot taka, kot jih najdemo na ulicah po Balkanu. Polobrita glava, ki jo je krasila irokeza. Zveni znano? Seveda! Srbski mediji pevki že nekaj mesecev očitajo, da vse bolj očitno kopira Rihanno, temnopolto zvezdnico z Barbadosa, strinjajo se tudi njeni oboževalci, Seki pa je znova popolnoma vseeno.

Na ljubljanskem koncertu je, podobna Rihanni, predstavila svoj novi album Slučajni partneri, ki prinaša precej nežnih balad, kot je na primer Rodjena sa vukovima, občinstvo pa je razveselila tudi s starejšimi poskočnimi uspešnicami, kot so Aspirin, Crno i zlatno, Balkan ... Oder si je delila s skupino Ujdi bend in folkloristi, dvorana pa je bila polna. Morda tudi zato, ker je bilo tokrat v obtoku precej vstopnic, ki so jih oboževalci v različnih promocijskih akcijah dobili brezplačno ali pa le za nekaj evrov.