Za Evo in spremljevalnimi dekleti sta prva vaja in novinarska konferenca. Foto: Uradna Facebookova stran Eve Boto/RTV SLO
Za Evo in spremljevalnimi dekleti sta prva vaja in novinarska konferenca. Foto: Uradna Facebookova stran Eve Boto/RTV SLO
Eva Boto
Novinarji so okupirali našo predstavnico z vseh strani. Foto: Uradna Facebookova stran Eve Boto/RTV SLO
Eva Boto
Sicer pa se Eva dobro počuti. Foto: Uradna Facebookova stran Eve Boto/RTV SLO

16-letna Korošica je najmlajša izmed vseh nastopajočih, ki bodo svoje države letos zastopali pred očmi Evrope.

Kot so zapisali na spletni strani Evrovizije, je Eva skupaj s petimi spremljevalnimi vokalistkami z balado Verjamem na odru ustvarila romantično razpoloženje, tudi po zaslugi dolgih belih oblek, ki jih je zanje ustvaril David Matej Goljat.

Slovenska delegacija se je v nasprotju z drugimi odločila, da že na prvi vaji razkrije obleko. "Obleke na prvi vaji moramo vsaj pokazati, odločili smo se, da jih dekleta kar preizkusijo, in imamo tako čas še kaj popraviti, če je potrebno," je za MMC dejal vodja slovenske evrovizijske delegacije Aleksander Radić. Za odločilni večer, ki se bo za slovensko šesterico zgodil v četrtek, 24. maja, lahko po besedah Radića pričakujemo "še več Evine karizme in še odločnejši korak vseh na odru".

Fotogalerijo s prve vaje slovenske delegacije v Bakuju si oglejte tukaj.

Pred prvo vajo je simpatična najstnica za Eurovision.tv povedala, da ni nič živčna, samo vznemirjena, in dodala: "Nastop na tako velikem odru je zame čudovita priložnost."

Spremljajte Evino Bakujsko dogodivščino tudi na njeni uradni Facebook strani.

Na omenjeni spletni strani so posebej omenili še spremljevalno vokalistko Martino Majerle, za katero je to že šesti evrovizijski nastop od leta 2003.

Sicer pa je vzdušje v slovenski ekipi, sploh med dekleti, odlično, zatrjuje Radić. "Počutje je odlično, čeprav so dekleta precej utrujena. V torek smo se ob petih odpravili iz Ljubljane, danes pa spet morali biti ob 7.30 na poti v dvorano (kar je 4.40 po slovenskem času). Vendar smo na splošno zadovoljni s prvo vajo - seveda z nekaj klasičnimi pripombami, kot ji po navadi podajo vse delegacije," je pojasnil Radić.

Eva in njene spremljevalne vokalistke v sestavi Ana Bezjak, Sandra Feketija, Katja Koren ter Martina in Mateja Majerle so poleg prve vaje opravile tudi že s prvo tiskovno konferenco. "Eva je super, odlično se drži in novinarji so precej navdušeni nad njo. Sploh ko izvejo, da ima samo 16 let in je najmlajša letos na Evroviziji. Pa tak glas ..." je poudaril Radić.

Prvo vajo Eve in deklet si oglejte v priloženem videu.