Springsteen je znova navdušil svoje oboževalce. Tokrat na Norveškem. Foto: Reuters
Springsteen je znova navdušil svoje oboževalce. Tokrat na Norveškem. Foto: Reuters

62-letni glasbenik je skupaj s svojim E Street Bandom za Norvežane na njihovem stadionu Valle Hovin pripravil koncert ob prvi obletnici spominov na žrtve in trpljenja, ki jih je povzročil Andres Breivik. A to ni bil le kratek postanek na odru, skupaj s skupino je za Norvežane v treh urah in 37 minutah odigral 33 skladb. S tem se je približal svojemu najdaljšemu nastopu, ki ga je odigral 17. junija v Madridu, ko je preigraval tri ure in 48 minut.

MMC je Springsteenov koncert v okviru aktualne turneje obiskal v Trstu. Reportažo si lahko preberete tu.

V nasprotju z Britanci mu Norvežani niso odklopili elektrike zaradi prekoračenega časa nastopanja. "Kjer sonce nikoli ne zaide in ni policijskih ur. Livenation nas lahko poljubi na zadnjico," so se razpisali na Twitterju o njegovem komentarju na preteklo nedeljo v Londonu.

Zbrani so lahko med drugim slišali premierno Ain't Good Enough for You z njegovega četrtega studijskega albuma Darkness on the Edge of Town (skladbo, ki jo je Springsteen do zdaj zaigral le enkrat v svoji karieri na koncertih).

Svojo "brucejado" je sicer začel sam na akustični kitari in ob verzih The Promised Land. Pri No Surrender - drugi skladbi večera - pa se mu je že priključil njegov E Street Band. Med repertoarjem niso manjkale največje uspešnice, kot tudi ne ples Springsteena z obiskovalko v prvih vrstah in petje otroka - tokrat deklice na Waiting On A Sunny Day. Svoj nastop v Oslu je končal s skladbo Night.