Na lanski izvedbi je s polko Pazi se na morju slavil Ansambel Veseli Dolenjci, v kategoriji valčka pa je zmagal Ansambel Naveza s pesmijo Če lahko bi me slišala. Za najboljšo skladbo festivala v celoti je nagrado prejel Ansambel Sekstakord, ki se je predstavil s skladbo V srcu si. Foto: Televizija Slovenija
Na lanski izvedbi je s polko Pazi se na morju slavil Ansambel Veseli Dolenjci, v kategoriji valčka pa je zmagal Ansambel Naveza s pesmijo Če lahko bi me slišala. Za najboljšo skladbo festivala v celoti je nagrado prejel Ansambel Sekstakord, ki se je predstavil s skladbo V srcu si. Foto: Televizija Slovenija
Darja Gajšek in Blaž Švab
Program bosta povezovala Darja Gajšek in Blaž Švab. Foto: Jani Ugrin

Petčlanska strokovna komisija v sestavi Damir Tkavc, Matjaž Vlašič, Martin Juhart, Boris Kopitar in Janez Dolinar je v skladu z razpisnimi pravili za 22. izvedbo festivala izbrala 12 tekmovalnih skladb – šest polk in šest valčkov, ter dve rezervni skladbi (eno polko in en valček).

Neposredni prenos bo v petek, 7. aprila, ob 20. uri na TV Slovenija 1 in Radiu Maribor.


Izbrani valčki (zapisani po abecednem vrstnem redu izvajalcev): Akordi (Pevec), Glas (Kdor srcu sledi), Narcis (Vez življenja), Ognjeni muzikanti in Tjaša Horvat (Če bi bil danes ...), Tik-tak (Povej mi, draga deklica), Unikat (Kaj pa ti).

Izbrane polke (zapisane po abecednem vrstnem redu izvajalcev): Juhej (Plesalka), Mladi korenjaki (Korenjak), S.O.S. kvintet (Presrečna sem, zaljubljena), skupina Zaka' pa ne (Malo nora sva), Storžič (Ta nagajivi čas), Šepet (Sedem petkov).

Na festivalu bodo podelili tri nagrade. In sicer nagrado za najboljšo polko po mnenju občinstva, nagrado za najboljši valček po mnenju občinstva in nagrado za najboljšo skladbo festivala v celoti po mnenju strokovne žirije.

Nagradno vprašanje:

Katera skladba je bila leta 2016 razglašena za najboljšo skladbo festivala v celoti?


Odgovore pošljite do petka, 31. marca, do 10.ure, na mmc-nagrade@rtvslo.si. Izmed vseh pravilnih odgovorov bomo izžrebali dva nagrajenca, ki bosta prejela po dve vstopnici za obisk festivala.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.