Prvenec so naslovili Himne, hvalnice, molitve, cifre, vojaki in disko. Foto: Žiga Lovšin
Prvenec so naslovili Himne, hvalnice, molitve, cifre, vojaki in disko. Foto: Žiga Lovšin
Nevember1
V živo bodo album predstavili ta petek. Foto: Žiga Lovšin

Novo zasedbo na slovenski glasbeni sceni Nevember1 od svojega prvega albuma z zanimivim naslovom Himne, hvalnice, molitve, cifre, vojaki in disko loči le še nekaj dni. Kot so povedali za MMC, je na albumu 11 skladb, od tega deset avtorskih in ena pripredba.

In kako se sliši debitantska stvaritev Nevember1? "V svoji zvočni nameri pesmi težijo k lahkotni in prebavljivi melodiki, v sporočilnem jedru pa dvigajo palce zdravi pameti in kritiki materialističnemu črednemu nagonu!" pravijo fantje, ki so za zdaj najbolj znani po svoji skladbi Halo, ki se že vrti na radiih (poslušate ga lahko na Myspaceu).

To se bo kmalu spremenilo, saj fantje napovedujejo, da bodo 17. maja na svoji spletni strani poslušalcem ponudili prenos celotnega albuma, in to brezplačno.

Usodna je bila trgovina z glasbili
Primož P Ram Siter, JohNNy, Šinkovc, Nace Mikuš
in Jure Zdovc prihajajo iz Kopra, Ljubljane, Grosuplja in Trbovelj. Spoznali so se v eni od ljubljanskih trgovin z glasbili in se pred dobrim letom dobili na domačem podstrešju. "Kolaž idej, ki so v več ali manj kantavtorski maniri nastajale v zadnjem času, smo tako skupaj pohitrili in pred vrati je album," opisujejo svoje glasbene korake fantje, ki svojo glasbo opisujejo "kot nabor protipotrošniških himn z veliko mero zdrave zabave in pododrske norišnice".

In kako bodo na precej natrpani slovenski glasbeni sceni prepričali poslušalce? "Na pladnju imamo močno, glasno in hitro muziko z naborom prijaznih in spevnih komadov, brez klišejskih žiloreznih filozofiranj in poskusov prepričevanja. Žal pa nismo lepi in ne znamo plesati," pravijo.

"Če vmes nastane nekaj albumov, pa tudi prav,"
V živo bodo svoje stvaritve predstavili v petek ob 21.00 v ljubljanskem Roxlyju. Njihov cilj pa je "stisniti roke čim večjemu številu novih prijateljev, naučiti se kaj novega o muziki in zadihati skupaj na čim več odrih". "Če pa vmes nastane nekaj albumov, pa tudi prav," pravijo.