Glasba
(2)
Profesionalna kariera didžeja Umeka traja že 25 let. Foto: Val 202

Dodaj v

Zaplešite v nov dan ... Jutranji koncert DJ Umeka na Valu 202

Umek bo v petek nastopil na Festivalu urbane kulture v Ljubljani
13. junij 2018 ob 07:50,
zadnji poseg: 13. junij 2018 ob 08:25
Ljubljana - MMC RTV SLO

Priznani slovenski didžej Umek se te dni mudi v Sloveniji, saj bo v petek osrednje ime Festivala urbane kulture. Še pred tem se je ustavil na Valu 202, kjer je predstavil poseben kratki set glasbe za ples.

Andrej Karoli je gostil največjega slovenskega zvezdnika svetovne elektronske scene. Glasbo je 42-letni Umek vrtel za zanj "totalno prezgodnji uri", kot je povedal Karoliju.

Koncert je "predpriprava" na ta petek, ko bo Umek nastopil na Festivalu urbane kulture (FukSi) v Tobačna mestu v Ljubljani. V sklopu plesnega petka se bodo predstavili tudi Ten Walls, Mike Vale in Urban Pheiher.

Po Umeku Morcheeba
V soboto bo na festivalu nastopila Morcheeba. Britanski pionirji trip-hopa, znani po pesmih Enjoy the Ride, Rome Wasn’t Built In A Day, The Sea, Even Though in Otherwise, se bodo s slovenskimi oboževalci prvič srečali na svoji svetovni turneji, na kateri predstavljajo deveti album z naslovom Blaze Away, ki izide 1. junija. MMC-jev intervju s skupino si lahko preberete tukaj.

Urbani festival kulture je del širšega projekta, ki bo v nadaljevanju obiskal še nekaj slovenskih mest, že v sklopu osrednjega dogajanja pa bo ob izbrani glasbi ponudil marsikaj tudi za ljubitelje športa, hrane, umetnosti in druženja v naravi. Del celodnevnega dogajanja bodo med drugim delavnice, tržnica novih in starih reči ter zeleni urbani kotiček, napoveduje organizator.

Vabljeni k poslušanju Jutranjega koncerta: Umek pri Andreju. V spodnjem videu boste izvedeli tudi, kako se je Umek rešil strahu pred letenjem in še marsikaj ...

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
Janx
# 13.06.2018 ob 11:33
Tole še nisem poslušal, se lotim popoldne, je pa dejstvo ,da je Umek v lanskem setu proizvedel nekaj odličnih setov po svetovnih festivalih. Pravi techno, ne več tako hiter, toda vprimerjavi z ostalimi, z izjemo kakega Vatha ali Hawtina še vedno dela dobro glasbo in ne nekega dolgoveznega nabijanja.
feminist_v2
# 13.06.2018 ob 20:52
lepo da je posegel po Zeta Reticula alterju; lanski set iz 4ke mi je eden boljsih elektro setov kar sem jih slisal.
Kazalo