Morrissey med podpisovanjem svoje avtobiografije lani na Švedskem. Foto: EPA
Morrissey med podpisovanjem svoje avtobiografije lani na Švedskem. Foto: EPA

"Ubil je več živali kot McDonald's," je pojasnil Morrissey v pogovoru za revijo Hot Press.

To sicer ni prvič, da se je nekdanji član kultne zasedbe The Smiths spravil na Oliverja. "Če je Jamie 'Orrible (horrible = strašni, ang.) tako prepričan, da je mesna hrana okusna, zakaj potem ne vtakne enega izmed svojih otrok v mikrovalovko?" je javno (retorično) spraševal v medijih januarja, ko je uživanje mesa mimogrede še primerjal s - pedofilijo.

Morrissey tudi v nadaljevanju intervjuja za Hot Press ni bil kaj dosti bolj veselo razpoložen. Tako je med drugim spregovoril o svojem pogrebu, češ da ga bodo mediji in javnost šele po njegovi smrti cenili in spoštovali, kot si zasluži. "Ko jim bom končno izginil izpred oči, se bodo pa vsi prikazali, končno pripravljeni, da mi namenijo nekaj hvale. Koga je brigalo za Johna Lennona v letih pred njegovo smrtjo? Nikogar. Ne pravim, da sem tako znan kot John Lennon, ker je očitno, da nisem."

Ob tem je Anglež še mimogrede pozval škotske volivce, naj se odcepijo od Velike Britanije in na septembrskem referendumu o neodvisnosti obkrožijo "da": "Prekiniti morajo vezi z Združenim (butastim) kraljestvom. Obožujem Škotsko in obožujem škotski duh, in niti najmanj ne potrebujejo Westminstra."

Je bilo založbi dovolj pevčevih kritik?
55-letni pevec je svoj deseti soloalbum, World Peace Is None of Your Business, izdal prejšnji mesec, ravno v teh dneh pa je prišla vest, da ga je njegova založba Harvest Records odpustila.

"Tri tedne po izdaji Morrisseyevega albuma World Peace Is None Of Your Business so pri založbi Capitol Records/Harvest po navodilu predsednika založbe Steva Barnetta končali svoje sodelovanje z Morrisseyem. Morrissey tako ponovno išče založbo," so zapisali na spletni strani pevčevih oboževalcev, True To You.

Predstavnik Morrisseya ni imel komentarja, mediji pa poročajo, da bi za odločitvijo Harvesta lahko stale Morrisseyeve nedavne kritike svoje založbe, češ da je samo del glasbene industrije, ki se prav tako kot svet politike uporablja kot "javna prevara".