Hrana in pijača
slice
Blitvina juha s slanino
Po želji dodamo kislo smetano, 24. maj 2018 ob 09:06
Kuharski nasveti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Kruh, pice

Toast s sirom iz pečice
Sestavine: 8 rezin (polnozrnatega) kruha za toast, 20 dag trdega sira (npr. zrele gavde), 1 dl suhega belega vina, 3 žličke gorčice, sol, poper. Pečico ogrejemo na 220 stopinj Celzija. Sir naribamo.

Zelenjavne jedi

Fižolov lonec po grško
Sestavine: 80 dag stročjega fižola, 1 šopek mlade čebulice, 4 večji krompirji, 4 paradižniki, 3 stroki česna, 5 vejic mete, 10 vejic peteršilja, olivno olje, 20 dag fete, sol, poper.

Mesne jedi

Mesni lonec z jabolki
Sestavine: 60 dag svinjine, 4 jabolka, 8 brinovih jagod, žlička koromačevih semen, 2 žlici moke, 6 lističev žajblja, 4 žlice masla, 4 dl jušne osnove, olivno olje, sol, poper.

Juhe

Juha iz rdeče pese in jogurta
Sestavine: 500 g mlade rdeče pese, 1 šalotka, 1 strok česna, 5 dl navadnega jogurta, 1 žlica kisle smetane, mleta kumina, nekaj vejic kopra, sol, poper. Rdečo peso očistimo, operemo in skuhamo.

Ostalo

Limetova limonada z malinami, čijo in meto
Sestavine: 2 limoni, 2 limeti, 100 ml agavovega sirupa, žlica čije, liter vode, pest svežih ali zamrznjenih malin, pest sveže mete ali melise. Limoni in limeti ožamemo.

Testenine, riž

Špageti s tunino in jajčevci
Sestavine: 250 g špagetov, 3 velike pločevinke tunine, 1 manjši jajčevec, 3 do 4 stroki česna, 200 ml paradižnikove mezge ali 100 ml pelatov, sol, poper, olivno olje.

Sadje

Ananas s kokosovo kremo
Sestavine: ananas, 5 žlic masla, 4 žlice rjavega sladkorja, žlička cimeta, 2 žlici javorjevega sirupa, 3 rumenjaki, 10 dag sladkorja, 1 dl kokosovega likerja, 2 žlici limonovega soka.

Juhe

Kremna grahova juha s peteršiljem
Sestavine: 1 žlica masla, pol čebule, 3 stroki česna, 1 srednje velik krompir, 500 g svežega graha (lahko uporabite tudi zamrznjenega ali tistega iz pločevinke), 500 ml goveje juhe, sol, poper, ...
Kazalo