Hrana in pijača
slice
Večerja malce drugače - s čokolado v vsaki jedi
Ksenija Mahorčič in Tanja Pintarič na gosteh v Vili Podvin, 24. april 2017 ob 08:35 Glede na to, da so na vse bolj priljubljenem festivalu čokolade v Radovljici letos med novimi okusi predstavili čokolado z zaseko, ocvirki, oljčnim oljem in mohantom, se je spodobilo, da festival ...
6
Kuharski nasveti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Zelenjavne jedi

Bučke s paradižnikom in sirom
Sestavine: 1 kg bučk, 70 dag zrelega paradižnika, 2 stroka česna, oljčno olje, 25 dag mocarele, 5 dag parmezana, 10 vloženih inčunovih filejev, 1 žlička mediteranskih začimb, 1 šopek bazilike, sol, ...

Ribje jedi

File orade na šopku izbrane zelenjave in svežih kozic
Sestavine: 300 g fileja orade, 150 g očiščenih kozic, 150 g belušev, 80 g mlade špinače, 100 g brokolija, 0,3 dl repičnega olja, 100 g buče, 0,3 dl oljčnega olja, sol, poper, 50 g češnjevega ...

Zelenjavne jedi

Špinačna omaka z mandeljni
Sestavine: 350 g makaronov, 30 g masla, 70 g mandeljnovih lističev, 2 stroka česna, 150 g špinače, naribana limonova lupina, sol, poper, parmezan. Špinačo temeljito operemo in odcedimo.

Ribje jedi

Mariniran file lososa na avokadovi solati
Sestavine: 200 g lososa, 1 limona, 1 pomaranča, ščepec suhega kopra, sol, poper, 0,5 dl repičnega olja, 1 avokado, 2 dag sladkorja. File lososa očistimo, posolimo in popopramo. Posujemo ga s suhim k

Sladice

Zdravi čokoladni rjavčki
Sestavine: 2 veliki banani, 2 veliki žlici kakava, 2 žlici medu, 2 jajci. Zmešamo vse sestavine, nato pa maso nalijemo v modelčke. Pečemo od 10 do 12 minut. Ponudimo ohlajene.

Ribje jedi

Ribji file v parmezanovi srajčki
Sestavine: 80 dag manjših ribjih filejev, 10 dag parmezana, 2 jajci, 3 dag drobtin, 5 žlic moke, olivno olje ali maslo za cvrtje, 1 žlička naribane limonine lupinice, sol, poper.

Mesne jedi

Jagnječji ragu z gomoljno zeleno in domačimi skutinimi njoki
Sestavine za ragu: 40 dag mesa jagenjčka, 10 dag čebule, 1 strok česna, 2 dag paradižnikove mezge oz.

Sladice

Sladki velikonočni zajčki
Sestavine: 500 g namenske moke za kvašeno testo, 35 g kvasa, 60 g masla sobne temperature, 1,5 dl mlačnega mleka, 2 dl jabolčnega soka, 60 g rjavega sladkorja, 3 rumenjaki, malo soli, šilce ruma, ...
Kazalo