M.I.A. je nastopila v družbi Madonne in Nicki Minaj med odmorom Super Bowla. Foto: EPA
M.I.A. je nastopila v družbi Madonne in Nicki Minaj med odmorom Super Bowla. Foto: EPA
M.I.A. je sredi sodnega spora objavila dokument, v katerem razkriva, kaj vse NFL zahteva od nje. Foto: Twitter M.I.A.

pred dvema letoma ob boku Madonne med 15-minutnim odmorom Super Bowla pokazala sredinec, kazen v znesku okoli 16 milijonov evrov.

Spor med NFL-om in britansko raperko, pevko, slikarko in otrokom upornih tamilskih separatistov Mathangi Arulpragasam - znane kot M.I.A. - se je začel 5. februarja 2012, ko je 167 milijonov gledalcev po svetu po televizijskih sprejemnikih spremljalo 46. izvedbo finala Super Bowla med ekipama New York Giants in New England Patriots.

Nadaljeval se je na sodišču. Novi dokumenti, ki jih je objavil Hollywood Reporter, so dokaz, da liga NFL zahteva od M.I.A. zajeten kupček denarja, ker je kršila pogodbo in načela ugled organizacije.

M.I.A. ob tem ni ostala tiho. Na Twitterju je objavila fotografijo dokumenta, na katerem je podčrtala odstotek od zaslužka, za katerega NFL trdi, da jim ga dolguje. "To je, kar hočejo, da podpišem," je zapisala M.I.A. in nadaljevala: "S tem se bojujem že več kot dve leti in povrhu še za 16 milijonov."

Med zloglasnim 15-minutnim odmorom je bila prva zvezda kraljica popa Madonna. M.I.A. pa se je pojavila ob njej in hiphoperki Nicki Minaj pri skladbi Give Me All Your Luvin'. Med prepevanjem besedila - "I don't give a sh*t" - je ob besedi sh*t pomolila pred kamero svoj sredinec.