Madonni sta se na odru pridružili Nicki Minaj in M.I.A. Foto: EPA
Madonni sta se na odru pridružili Nicki Minaj in M.I.A. Foto: EPA
Super Bowl
Ob koncu Super Bowla je bilo kar 12.233 tvitov na sekundo. Foto: EPA

Čeprav številni med polčasom Super Bowla niso opazili, da je Madonnina gostja med izvedbo Madonninega novega singla Give Me All Your Lovin dvignila sredinec, so sporno potezo opazili pozneje, predvsem po zaslugi številnih tvitov, ki so opozorili na nespodobno obnašanje M.I.E.

London Times je zapisal, da čeprav so bile vse oči med polčasom uprte v Madonno, je največ polemik sprožil sredinec M.I.E.

Če je pred osmimi leti na odru izpod obleke po nesreči "ušla" prsna bradavička Janet Jackson, kar je povzročilo velik škandal, je letos za negodovanje gledalcev poskrbela britanska pevka, ki je pokazala svoj sredinec približno 110 milijonom gledalcem (toliko jih je dogodek spremljalo prek NBC-ja, veliko število pa jih je dogodek spremljalo prek spleta).

Televizijska hiša, ki je prenašala dogodek, in ameriška nogometna liga sta se po medsebojnem prelaganju krivde - NFL krivi NBC, ker ni pravočasno cenzuriral incidenta, pri NBC-ju pa pravijo, da je NFL odgovoren za prikazano vsebino ob polčasu - zedinili ter se opravičili vsem gledalcem zaradi incidenta med najbolj gledanim televizijskim dogodkom v ZDA. "Obscena poteza je bila povsem neprimerna in razočarljiva, opravičujemo se vsem našim oboževalcem," je dejal predstavnik NFL-ja Brian McCarthy ter dodal, da M.I.A. med vajami ni storila ničesar podobnega in da niso niti pomislili, da bi pevka kaj takega storila med polčasom.

Super Bowl - najbolj tvitan športni dogodek
O priljubljenosti Super Bowla v ZDA priča tudi podatek, ki so ga sporočili iz Twitterja. Uporabniki omrežja so namreč proti koncu finala ameriškega nogometa objavili kar 12.233 tvitov na sekundo. To je nov rekord v številu kratkih sporočilc na sekundo za športni dogodek. Madonnino predstavo ob polčasu so uporabniki Twitterja pospremili z 10.245 tviti na sekundo.