Sally Field praznuje 70. rojstni dan. Foto: Reuters
Sally Field praznuje 70. rojstni dan. Foto: Reuters
Sally Field
Do zdaj je osvojila dva oskarja, prvega leta 1980 za glavno vlogo Norme Rae v istoimenskem filmu, drugega pa leta 1985 za glavno vlogo v filmu Mesto v srcu, ima pa tudi svojo zvezdo na Pločniku slavnih. Foto: Reuters
Sally Field
Na igralsko pot se je podala leta 1965. Foto: Reuters

Igralka je pred časom komentirala okrogli jubilej, povedala je, da razmišlja o novi življenjski prelomnici. "Sedemdeset je veliko, in to je ok," je povedala Sally Field.

Priznala je, da ne mara svojega vratu, pa še česa na sebi, a je kljub vsemu vse dobro. Kljub fizičnim spremembam verjame, da z leti ljudje postanemo modrejši. "Z leti sem postala močnejša, ta leta so moja, zaslužila sem si jih," je dodala.

Sally Margaret Field se je na današnji dan leta 1946 rodila v kalifornijskem mestu Pasadena. Na igralsko pot se je podala leta 1965, ko je nastopila v televizijski seriji Lawrence in Gidget, ki pa je bila ukinjena po eni sezoni. Leta 1967 je posnela svoj prvi televizijski celovečerec The Way West, v katerem je nastopila ob Kirku Douglasu.

Televizija je igrala pomembno vlogo v njeni karieri. Vse do leta 1977, ko ji je uspel preboj na velika platna s filmom Smokey in Bandit, v katerem je nastopila ob Burtu Reynoldsu. Le nekaj let pozneje si je z vlogo v filmu Norme Rae prislužila oskarja, drugega pa ji je prinesla vloga v filmu Mesto v srcu.

Njena kariera se je začela strmo vzpenjati. Med njenimi prepoznavnejšimi filmi so Jeklene magnolije (1989), Forrest Gump (1994) ter serija Bratje in sestre (2006). Marsikomu se je prikupila tudi z vlogo v komedijah Očka v krilu (1993) ali Blondinka s Harvarda 2 (2003).

Sally Field je nazadnje nastopila v filmu Zdravo, ime mi je Doris. V njem je igrala žensko v 60. letih, ki začne po seminarju samopomoči zapeljevati mlajšega sodelavca.

Igralka je bila dvakrat poročena. Med letoma 1968 in 1975 je bila poročena s Stevenom Craigom, od leta 1984 do 1993 pa z Alanom Greismanom. Je mati treh otrok.