Adriana se je z manekenstvom začela ukvarjati pri 15 letih. Foto: EPA
Adriana se je z manekenstvom začela ukvarjati pri 15 letih. Foto: EPA
Adriano je leta 2010 doletela čast, da je nosila dva milijona dolarjev vreden modrček Victoria's Secret, narejen iz zlata in diamantov. Foto: Reuters

Med snemanjem oglasa za ustekleničeno vodo v New Yoku je 32-letna manekenka povedala, da je z veseljem 'starešina' med angelčki perila Victoria's Secret in da na mlajša dekleta ne gleda kot na konkurenco. Priznala je, da je še vedno zadovoljna s svojim videzom in da je počaščena, ker znamko predstavlja že 13 let.

"Z dekleti se odlično razumemo. Veliko delamo skupaj, tako da je to zelo pomembno," je o svojih kolegicah povedala Adriana. Dejala je, da ne bi bilo konec sveta, če bi jo na modni reviji Victoria's Secret nadomestila mlajša manekenka, vendar pa se za zdaj še ne namerava posloviti: "Nisem tekmovalna v tem smislu, ne razmišljam tako. Svojo službo opravljam, ker v tem uživam. Rada bi to počela še nekaj časa."

Modni svet se skozi leta spreminja in tega se zaveda tudi Lima. Priznala je, da ne ve, kako bi se znašla v času, ko je vrhunec kariere dosegla Kate Moss z videzom shiranosti in zasvojenosti z mamili, tako imenovanim 'heroin chic' videzom, za katerega so značilni bleda polt, koščen obraz in podočnjaki. Leta 1999 se je z Brazilko Gisele Bündchen na naslovnici revije Vogue vrnil videz seksimanekenk, ki mu pripada tudi Lima, zdaj pa v svet mode prodirajo manekenke za močnejše postave in očarljiva Kate Upton, ki je uspešna tako v komercialnih vodah kot na področju visoke mode, ki sicer ceni dekleta brez oblin. "Videz manekenk se že od nekdaj spreminja. Zdaj se spreminja na bolje, saj ni več tako pomembna fizična podoba, ampak vedenje. Ne gre več za dive, ampak za to, da so manekenke resnične in 'kul', to mi je všeč," je komentirala Lima.

Adriana je sicer poročena s srbskim košarkarjem Markom Jarićem, s katerim imata dve hčerki. Ob rojstvu mlajše je Lima priznala, da je materinstvo najboljša služba na svetu in da si nikoli ni predstavljala, da bo tako zelo uživala kot mama. Sicer pa je manekenka znana tudi po različnih strogih dietah, ki jih izvaja v času pred modnimi revijami. V enem izmed intervjujev je priznala, da 12 ur pred modno revijo preneha piti tudi vodo in na račun tega izgubi dodatne tri kilograme.