Rupert Sanders in Liberty Ross sta se po odmevni ljubezenski aferi več mesecev trudila, da bi ohranila svoj zakon, vendar jima ni uspelo. Foto: EPA
Rupert Sanders in Liberty Ross sta se po odmevni ljubezenski aferi več mesecev trudila, da bi ohranila svoj zakon, vendar jima ni uspelo. Foto: EPA
Rupert Sanders in Kristen Stewart
Kristen Stewart in Rupert Sanders sta zagotavljala, da je šlo le za "trenutek slabosti", tabloidi pa so trdili, da je njuno razmerje trajalo več mesecev. Foto: EPA

Škandal, o katerem je pred časom govoril ves Hollywood, je spet obujen, ameriški mediji namreč poročajo, da je Rupert Sanders zdaj tudi uradno samski. In tudi precej lažji, ko gre za finance.

Britanska manekenka Liberty Ross, ki jo je zastopala znana zvezdniška odvetnica, ki je v preteklosti že prevzela primere Heidi Klum, Kim Kardashian, Britney Spears in Ryana Reynoldsa, je na sodišču dosegla veliko. Kot je razbrati iz sodnih dokumentov, so Britanki pripadli družinska hiša v Los Angelesu in stanovanje ter hiša v Londonu, pa tudi 15-odstotni delež dobičkov filmov, ki jih bo Sanders naredil, in polovica zaslužkov od filma Sneguljčica in lovec.

Manekenka in igralka je bila "nagrajena" tudi s preživnino 25.000 dolarjev, ki jo bo prejemala do junija 2018, ta bo ukinjena prej le v primeru, če se Liberty poroči. Rossova, ki je ločitvene papirje na sodišču vložila januarja 2013, bo vsak mesec prejemala tudi 28.000 dolarjev v obliki otroške denarne pomoči; skrbništvo nad otrokoma, devetletno hčerko Skylo in sedemletnim sinom Tennysonom, pa si bosta nekdanja zakonca delila.

Javno opravičilo osramočenih zvezdnikov
Zakon Sandersa in Rossove se je znašel v krizi julija lani, potem ko je v javnost prišla novica, da je Sanders svojo ženo varal z zvezdnico vampirske sage Somrak Kristen Stewart, s katero sta takrat sodelovala pri snemanju filma Sneguljčica in lovec (v filmu na trenutek vidimo tudi Rossovo, in sicer v vlogi Sneguljčičine matere).

Oba sta se takrat odzvala z javnim opravičilom - Kristen, ki je s Sandersom prevarala svojega fanta Roberta Pattinsona, je dejala: "Zelo mi je žal za bolečino in sramoto, ki sem jo povzročila svojim bližnjim in vsem, ki jih stvar zadeva. Ta trenutna nepremišljenost je ogrozila najpomembnejšo stvar v mojem življenju - človeka, ki ga ljubim in ga najbolj spoštujem, Roba. Ljubim ga, ljubim ga in zelo mi je žal."

Sanders pa je izjavil: "Ves sem iz sebe zaradi bolečine, ki sem jo povzročil svoji družini. Moja čudovita žena in božanski otroci so vse, kar imam na tem svetu. Ljubim jih z vsem svojim srcem. Molim, da bomo lahko prebrodili to."