Bodo njegovi otroci preprečili poroko? Foto: EPA
Bodo njegovi otroci preprečili poroko? Foto: EPA
Alfredo Di Stefano
86-letni nekdanji nogometaš ima zadnja leta precej zdravstvenih težav. Foto: EPA

Njegovih pet otrok je v upanju, da bodo svojega slavnega očeta odvrnili od poroke, na madridsko sodišče vložilo zahtevek, v katerem prosijo, da Di Stefana imenujejo za fizično nesposobnega in psihično neprištevnega.

"Prepričani smo, da se v njegovi trenutni ranljivosti in njegovi medijski prepoznavnosti lahko pojavijo zlorabe. S pravno pomočjo želimo zaščititi podobo in čast našega očeta in tudi celotne družine," so v izjavi napisali Alfredovi otroci.

86-letni nekdanji nogometaš ima zadnja leta precej zdravstvenih težav.

"To je moje življenje!"
"Poročil se bom z Gino, ne zanima me, kaj si kdo misli, niti moji otroci. Ona je vedno ob meni, pomaga mi pri vsem, rad jo imam. To je moje življenje, tako da nihče nima pravice, da sprejema odločitev namesto mene," je za španski El Mundo pred dnevi odločno izjavil Di Stefano.

Nogometna legenda, ki bo julija dopolnil 87 let, je dodal, da je noro zaljubljen v 36-letno Gino in da velika razlika v letih ne predstavlja nikakršnih težav: "Imam 86 let, ja, toda imam tudi mlado srce."

Zaljubljenca sta se spoznala, ko je Gina pomagala Alfredu pri ustvarjanju njegove biografije Di Stefano: Historias de una leyenda, Kostaričanka pa je dejala, da jo je Argentinec osvojil s svojim smislom za humor.

Alfredo je razkril, da s poroko ne namerava odlašati, "ker to želim in ker sem vdovec že osem let".

Real Madrid v srcu
Di Stefano, častni predsednik Reala, velja za enega najboljših nogometašev vseh časov, najboljše predstave pa je pokazal prav v dresu Real Madrida - je drugi najboljši strelec vseh časov v kraljevskem klubu, med letoma 1954 in 1963 je tako dosegel 216 golov v 282 tekmah.