Za zdaj je k nam še ne bo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Za zdaj je k nam še ne bo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Angelina Jolie
Jolijeva si je na rdeči preprogi vzela čas za (skoraj) vsakogar. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Angelina Jolie
Za Joliejevo so bili oboževalci za ograjo na prvem mestu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Rada bi prišla v Slovenijo. Trenutno tega ne načrtujem. Ampak seveda bi rada prišla v Slovenijo," je na svoji zagrebški premieri filma V deželi krvi in medu za MMC dejala režiserka (in igralka) Angelina Jolie in pomahala v slovo.

Hollywoodska zvezdnica se je pri sosedih oglasila v okviru predstavljanja svojega režijskega prvenca, ki je s svojo zgodbo dvignil precej prahu. Sam dogodek je povzročil precejšnje zanimanje tako v javnosti kot med mediji. Prišli so predstavniki sedme sile iz vseh večjih hrvaških medijskih hiš, prav tako pa tudi predstavniki iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovenije.

Glede na to, da sta se Angelinina ekipa in produkcija odločili, da bosta pri sosedih priredili "manjši dogodek" - kot na primer v Sarajevu - so temu primerno prednost dobili mediji iz Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Toda zvezdnica, ki je delovala vse prej kot nedostopno, si je vzela čas za vsakogar. Najbolj nasmejana pa je bila med deljenjem avtogramov in pogovarjanjem s svojimi oboževalci, ki so samo zato, da bi jo videli v živo - četudi iz zadnjih vrst -, čakali od dopoldanskih ur.

"Srečna sem, ker sem znova tu. Na žalost Brad ni prišel zaradi otrok, s katerimi je ostal nocoj," je dejala tik po prihodu med svoje oboževalce Jolijeva. Že sam prihod igralke, ki se je za to priložnost oblekla v elegantno oranžno večerno obleko, pa je povzročil številne vzklike med zbranimi.

Igralka se je takoj po prihodu ob 14.00 odpeljala z zagrebškega letališča v družbi varnostnikov in odšla proti zagrebški Areni. Vmes pa je fotografskim ekipam namenila krajši nasmeh. Na drugi strani mesta - ob hotelu Westin, kjer je igralce čakala tudi svečana pogostitev - so se okoli 14.20 začeli zbirati prvi fotografi in zavzeli svoje "dežurno" mesto. Toda zvezdnica tja ni prišla.

Po sprehodu hitri odhod nazaj v Francijo
Toliko bolj so bili zadovoljni njeni oboževalci, ki jih je okoli 17.30 pozdravila igralka in se sprehajala med njimi in medijskimi ekipami po 60-metrski rdeči preprogi dobrih 40 minut. Prej in medtem pa so se v njeni senci sprehodili tudi preostali glavni junaki filma - Rade Šerbedžija in nosilca glavnih vlog Žana Marjanović in Goran Kostić.

Po "uradnem delu" na rdeči preprogi je Jolijeva zavila v zgornje nadstropje in proti francoskemu Marseillu, okoli 500 obiskovalcev pa je odšlo v dvorano na premiero filma.

Video z izjavo Angeline Jolie za MMC si lahko ogledate spodaj.