Angus je del serije postal pri rosnih devetih letih. Foto: EPA
Angus je del serije postal pri rosnih devetih letih. Foto: EPA
Ashton Kutcher, Jon Cryer in Angus T Jones
Cryer (v sredini) je lani septembra dobil svojo zvezdo na Pločniku slavnih. Na dogodku sta prišla tudi Kutcher in Jones. Foto: EPA

19-letni igralec, ki v eni najuspešnejših humorističnih serij v zgodovini televizije sodeluje že deset let, se je v zadnjem času predal krščanski veri. Za duhovno oskrbo se je obrnil k eni izmed krščanskih cerkva v Kaliforniji, ki je nato na spletu tudi objavila njegov poziv k "bojkotu" serije. V posnetku trdi, da sočni in neposredni humor ni v skladu z njegovim dojemanjem Biblije.

"Televizija je slaba"
"Gledalci bi se morali vprašati, kakšen vpliv ima nanje humor iz serije. Ljudje govorijo, da gre le za golo zabavo, a učinek nanje je večji, kot si upajo priznati. Če bi opravili kakšno raziskavo o tem, kakšen vpliv ima televizija na vaše možgane, bi prišli do določenih ugotovitev in zagotovo bi sprejeli kakšne odločitve. Televizija je slaba, res slaba." Dodal je: "Ne moreš biti dober bogaboječi človek in hkrati nastopati v takšnem televizijskem šovu. Vem, da ne moreš. Ni mi všeč, kar spoznavam, kar govori Bibilja. Ne želim biti več del serije Dva moža in pol."

Jones naj bi z vsako posneto epizodo zaslužil 350.000 dolarjev, vprašanje pa je, ali in kdaj bo serijo dejansko zapustil. Pri Warner Brosu, ki je producent oddaje, in CBS-u, ki jo predvajajo, se na Jonesove izjave še niso odzvali.

Kutcher ne zmore doseči Sheenove priljubljenosti
V seriji Dva moža in pol, ki je na sporedu že devet sezon, Jones igra neuspešnega sina Jaka, njegovega očeta upodablja Jon Cryer. Glavna zvezda serije je bil sicer vse od začetka Charlie Sheen, ki je igral hedonističnega ženskarja in Jonesovega strica, a so ga marca lani zaradi odkritega napada na ustvarjalce oddaje odpustili. Kmalu ga je nadomestil Ashton Kutcher, a to ni pomagalo ustaviti padca gledanosti, saj je povprečna gledanost oddaje padla z 20 milijonov na epizodo na 14,5 milijona.

Kljub temu ostaja tretja najbolj priljubljena humoristična serija v ZDA, za CBS-ovo The Big Bang Theory in ABC-jevo Sodobna družina (Modern Family).