Njun zakon je zdržal dobri dve leti. Foto: Instagram Avril Lavigne
Njun zakon je zdržal dobri dve leti. Foto: Instagram Avril Lavigne

anadska pevka Avril Lavigne je prek družbenih omrežij svetu sporočila, da je njenega zakona s pevcem skupine Nickelback, Chadom Kroegerjem, po dveh letih konec.

"S težkim srcem sporočam, da sva se s Chadom razšla. Ne le v zakonu, tudi v glasbi sva ustvarila veliko nepozabnih spominov. Še vedno sva, in tudi vedno bova, najboljša prijatelja, ki skrbita drug za drugega. Vsej družini, prijateljem in oboževalcem se zahvaljujem za vašo podporo," je zapisala Kanadčanka na Instagramu, ob zapis pa priložila zakonsko fotografijo iz srečnih dni.

30-letna Avril, ki se je iz anonimnosti prebila z uspešnico Complicated, in deset let starejši Kroeger sta se spoznala med snemanjem njenega albuma Here's To Never Growing Up. Komaj mesec dni sta bila v zvezi, že sta se avgusta leta 2012 zaročila. Poroka je sledila slabo leto pozneje, prvega julija leta 2013, ko v Kanadi praznujejo tudi državni praznik. Glasbenika sta se poročila v nekem srednjeveškem gradu v Franciji, Avril pa je bila oblečena v črno.

Da v njunem zakonu ne vlada idila, se je začelo šušljati že kmalu po prvi obletnici poroke. Morda ima razhod - kdaj bosta podpisala tudi ločitvene papirje, ni znano, kaj opraviti tudi z zdravstvenimi težavami, s katerimi sta se v zadnjem času oba borila. Avril je na začetku meseca tako razkrila svoj boj z Lymovo boleznijo, skupina Nickelback pa je morala do konca leta odpovedati vse koncerte, ker so Chadu nedavno z glasilk odstranili cisto.

To bo sicer druga ločitev za Avril, ki se je oktobra leta 2009 po treh letih zakona ločila od glasbenika Derycka Whibleyja. Whibley, pevec zasedbe Sum 41, pa se je prejšnjo nedeljo v Los Angelesu poročil z Ariano Cooper.