Bar Refaeli se spopada z obtožbami. Foto: EPA
Bar Refaeli se spopada z obtožbami. Foto: EPA
false
30-letna Refaelijeva, najslavnejši izraelski supermodel, ki je bila pet let tudi spremljevalka Leonarda Di Capria, je septembra dahnila usodni "da" izraelskemu poslovnežu, milijarderju Adiju Ezri. Foto: Instagram Bar Refaeli
false
Bar spet dviguje prah v Izraelu. Foto: Instagram Bar Refaeli

Refaelijeva naj ne bi prijavila vsega zaslužka, pridobljenega v tujini, pa tudi ne luksuznih daril, kot na primer več avtomobilov, ki jih je dobila v zameno za promoviranje različnih podjetij.

Poleg tega naj Bar ne bi plačevala davka na stanovanje v Tel Avivu, v katerem trenutno prebiva. Plačevanju tega naj bi se izognila tako, da nima prijavljenega bivališča v Tel Avivu, stanovanja je prepisala na mater in brata. Izraelcem, ki nimajo stalnega bivališča, namreč ni treba dati podatkov o dohodku v tujini.

Manekenka se je znašla na prostosti po plačilu varščine 193.000 ameriških dolarjev. Refalijeva zanika vse obtožbe. V naslednjih šestih mesecih manekenka ne bo smela zapustiti države brez dovoljenja oblasti.

Izognila se je tudi služenju vojaškega roka
To ni prvič, da se je Refealijeva, sicer ponosna Izraelka, ki rada poudarja, od kod prihaja, znašla na udaru kritikov v svoji domovini. Kar nekaj kritik in očitkov je bila deležna, ko se je državljanski dolžnosti služenju vojaškega roka - v Izraelu je za vse - tako moške kot ženske - obvezno služenje dvoletnega vojaškega roka - pred dobrim desetletjem spretno ognila s tem, da se je poročila s precej starejšim družinskim prijateljem, od katerega se je po prav tako naglem postopku ločila.

Državni spor zaradi poroke
Refaelijeva se je septembra poročila z izraelskim milijarderjem Adijom Ezrijem, tudi s poroko pa je dvignila precej prahu v Izraelu.

Prošnja mladoporočencev, da se nad prizoriščem poroke zapre zračni prostor, je zanetila manjši državni spor med izraelskim ministrom za promet in javno agencijo za civilno letalstvo (CAA).CAA je namreč privolil na manekenkino prošnjo, da se zapre prostor nad luksuznim hotelskim kompleksom Carmel Forest blizu Hajfe na severu Izraela, medtem ko je minister Yisrael Katz zagrozil direktorju CAA-ja, da bo ob stolček, če ne prekliče svoje odločitve. Na koncu je zračni prostor med poroko ostal odprt za ves promet.