Streisandova dva klonirana psa in enega posvojenega oblači v plaščke različne barve, da jih loči med seboj. Foto: Instagram Barbra Streisand
Streisandova dva klonirana psa in enega posvojenega oblači v plaščke različne barve, da jih loči med seboj. Foto: Instagram Barbra Streisand
Barbra Streisand
Igralki in pevki je nekdanji ameriški predsednik Barack Obama leta 2015 podelil medaljo svobode. Foto: Reuters

S kloniranjem psičke pasme Coton de Tulear, manjše pasme psov, ki je ime dobila po svoji kot bombaž mehki dlaki, je dobila psički, ki ju je poimenovala Miss Violet in Miss Scarlett.

75-letna igralka, producentka in pevka v pogovoru za revijo Variety drugih podrobnosti ni želela razkriti, povedala je le, da so psički klonirali iz celic, ki so jih pridobili iz ust in želodca njene umirajoče psičke Samanthe. Kloniranje je opravilo teksaško podjetje ViaGen. Običajno takšen postopek stane od 25.000 do 100.000 ameriških dolarjev.

Dvakratna oskarjevka je še povedala, da je morala novi štirinožni prijateljici sprva oblačiti v plaščka različnih barv, da ju je sploh lahko ločila. Tako sta dobili tudi ime - Miss Violet in Miss Scarlett (Gospodična Vijolična in Gospodična Škrlatna). Zdaj pa ju je že bolje spoznala in ugotovila, da imata zelo različni osebnosti.

Enaka zunanjost, enak značaj?
Zvezdnica je še dodala, da komaj čaka, da psički odrasteta, saj želi videti, ali bosta imeli enake oči in bosta prav tako resni, kot je bila Samantha, ki je lani poginila v starosti 14 let.

Medtem ko je Barbra čakala na svoja dva nova ljubljenčka, pa se je navezala na še eno psičko iste pasme, ki je daljna sorodnica njene ljubljene Samanthe, tako da se je odločila, da obdrži še njo. Imenovala jo je Miss Fanny.

Za pse pasme Coton de Tulear je značilno, da so inteligentni, ljubeznivi, vodljivi in poslušni hišni psi, ki se izjemno navežejo na svojega lastnika. Znani so kot kraljevi psi z Madagaskarja.

Opozorila pred kloniranjem
Vsi pa niso bili navdušeni nad Barbrino potezo. Oglasila se je organizacija za zaščite živali PETA in opozorila, da bi bilo bolje, da bi se Streisandova namesto za kloniranje odločila, da kakšnega štirinožca vzame iz zavetišča. "Osebnosti, posebnosti in duše živali ni mogoče preprosto prekopirati. Poleg tega na milijone čudovitih psov životari v zavetiščih. Jasno je treba povedati, da kloniranje le poslabšuje usodo teh živali. Vsi si želimo, da bi naši ljubljeni psi večno živeli, a kloniranje ustvari novega, drugačnega psa, ki z ljubljenčkom deli le telesne značilnosti."

Our new basket of adorables

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on Dec 25, 2017 at 11:25am PST

Miss Fanny in Ralph Lauren

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on Dec 24, 2017 at 3:42pm PST

Happy New Year from my three girls... Pink, Blue & Violet.

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on Jan 1, 2018 at 6:34pm PST

Missing my girl Samantha. Look at those eyes... the depth in them. Her Mom xo.

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on Nov 29, 2017 at 2:04pm PST