Brad Pitt in Angelina Jolie se razhajata po skoraj 12 letih zveze. Spoznala sta se na snemanju filma Gospod in gospa Smith, ko je bil on še poročen z Jennifer Aniston. Foto: AP
Brad Pitt in Angelina Jolie se razhajata po skoraj 12 letih zveze. Spoznala sta se na snemanju filma Gospod in gospa Smith, ko je bil on še poročen z Jennifer Aniston. Foto: AP
Rose Miraval velja za enega boljših in bolje ocenjenih. Foto: Reuters

"Graščina je bila ocenjena in gre zdaj zdaj na tržišče," je povedal neimenovani vir za revijo Us Weekly, ki je pojasnil, da bodo uvedli spremembe tudi pri vinu Miraval, liniji roseja, za katerim stojita Joliejeva in Pitt in ki ga pridelujejo iz vinogradov na posesti. "Trenutno na steklenicah piše Jolie-Pitt, na letniku 2017 pa bo nova etiketa brez njunih imen."

Skratka, namig za vinske špekulante - čim prej kupite kako steklenico s staro etiketo (cena je bila do zdaj zelo prijaznih 20 dolarjev), nedvomno bodo šle cene arhivskih letnikov z imenom slavnega para za med.

Eden najuspešnejših rosejev
Miraval je bil sicer v teh zadnjih treh letih prava uspešnica med roseji - ko je šlo prvih 6.000 steklenic v prodajo marca 2013, so bile na spletu razprodane v nekaj urah. Istega leta je referenčni Wine Spectator omenjeni rose razglasil za najboljšega na svetu. Robert Parker mu je dal 90 točk (na lestvici od 100), Decanter pa 91. V Miravalu sicer poleg nagrajenega roseja pridelujejo še dve beli vini in eno rdeče.

Govorice, da naj bi bili vinogradi Miraval na prodaj, so začele med domačini krožiti že avgusta, malo za tem, ko je Us Weekly poročal, da naj bi Joliejeva na vsak način hotela prodati dvorec, Pitt pa se s tem ni strinjal. Tudi sicer naj bi bil Pitt bolj vpleten v sam vinarski posel.

52-letni Pitt in 41-letna Joliejeva sta prostrano posest v vasi Correns kupila leta 2012 za približno 60 milijonov dolarjev, 23. avgusta 2014 pa sta v kapeli dvorca pred svojimi šestimi otroki po skoraj desetih letih zveze tudi stopila v zakonski stan.

485 hektarov velika posest se ponaša z leta 1841 zgrajenim podeželskim dvorcem s 35 sobami, z leta 1850 zgrajeno vinsko kletjo, borovim gozdičkom, nasadom oljk, obdelovalnimi terasami, vinogradi in zasebnim jezerom. V dvorcu je tudi snemalni studio, kjer so svojčas, preden sta posest kupila Jolie-Pittova, med drugim snemali tudi Sting, the Cranberries in Pink Floyd.

Konec idile
Zakonca sta pospešeno začela deliti svoje milijone, potem ko je Joliejeva 19. septembra brez napovedi vložila zahtevek za ločitev, ki je Pitta ujel popolnoma nepripravljenega. Oskarjevka, ki je bila pred tem že dvakrat poročena, je kot razlog za ločitev navedla standardne "nepremostljive razlike", ob tem pa zahtevala skrbništvo nad vsemi šestimi otroki, starimi od osem do 15 let — od tega so trije posvojeni.

Joliejeva z otroki trenutno prebiva v najeti vili na Malibuju s petimi spalnicami, bazenom, razgledom na Tihi ocean, domačim kinom, telovadnico in zasebno plažo. Predtem je družina pretežno živela v graščini na Pittovi prostrani posesti v Loz Felizu.