Vasica Correns na jugu Francije, v kateri ima par Jolie-Pitt svojo vilo. Foto: EPA
Vasica Correns na jugu Francije, v kateri ima par Jolie-Pitt svojo vilo. Foto: EPA
Angelina Jolie in Brad Pitt
Še vedno ni jasno, ali se je par na skrivaj poročil in ali Angelina pričakuje dojenčka. Foto: EPA

Hollywoodski zlati par je maja leta 2008 za tri leta najel vilo Chateau Miraval v Provansi. Razkošna stavba ima 35 sob, ob njej pa je tudi 400 hektarjev obdelovalne zemlje. Pozneje sta si želela, da bi med provansalskimi griči vzgajala tudi najmlajša otroka, dvojčka Leona in Vivienne (in njuna bratca in sestrici), zato sta najem spremenila v nakup - za posestvo sta odštela 60 milijonov dolarjev.

Zanimivo je, da si je prejšnji lastnik, francoski džezovski pianist Jacques Loussier, v vili omislil snemalni studio, v katerem je skupina Pink Floyd leta 1979 posnela tudi nepozabno pesem The Wall. V studio pa se rad vrača tudi britanski pevec Sting.

Bi kapljico Pink Floyda?
Kakor koli, družina Jolie-Pitt se je zdaj dogovorila s francoskim vinarskim velikanom, družino Perrin, da jim bo pomagala pri "splavitvi" vinarskem poslu. Perrinovi bodo bdeli nad grozdjem, ki bo zraslo na trtah v okolici Miravala. Tamkajšnje razmere za vinogradništvo so naravnost odlične, uspeva tako belo kot rdeče grozdje pa tudi rose Pink Floyd, imenovan po že omenjeni glasbeni skupini.

"Sama pokrajina, svežina, ki je mogoča na tej višini in pestrost grozdja, so v okolici vile Brada in Angeline neverjetni," je dejal Marc Perrin, ki je z bratom Pierrom solastnik podjetja. "Zanimala nas bo predvsem kakovost," je dodal.

Prvo vino, izdelano v partnerstvu slavnega para in družine Perrin, bo rose, ki se bo na policah francoskih trgovin znašel že marca. Bela vina pa bodo na voljo poleti.