V zvezi so se jima rodili trije otroci, tri pa sta posvojila. Foto: EPA
V zvezi so se jima rodili trije otroci, tri pa sta posvojila. Foto: EPA
Angelina in Brad sta se spoznala na snemanju filma Gospod in gospa Smith. Foto: Reuters

Civilne poroke v kapeli na posestvu so se udeležili zgolj najtesnejši prijatelji in svojci para (med njimi ni bilo Angelinega očeta Jona Voighta, s katerim nista v najboljših odnosih), ki sta s tem naredila konec večletnim ugibanjem, kdaj se bosta odločila za usodni korak.

50-letni Pitt in 39-letna Joliejeva sta se zaročila leta 2012, ko je igralec svojo izbranko zaprosil z zaročnim prstanom, ki ga je on oblikoval posebej zanjo.

Veselemu dogodku je, jasno, prisostvovalo tudi vseh šest otrok - 13-letni Maddox, 11-letni Pax, devetletna Zahara, osemletna Shiloh ter šestletna dvojčka Knox in Vivienne. Maddox in Pax, ki ju je Joliejeva posvojila v Kambodži oz. Vietnamu, sta nevesto pospremila do oltarja, Zahara in Vivienne sta trosila cvetne lističe, Shiloh in Knox pa sta paru predala prstana.

Otroci načrtovalci poroke?
Maja se je Joliejeva za medije sicer že razgovorila o načrtih za poroko, ki da bo intimna in osredotočena na otroke. "Čakava samo še na pravi čas, tako z otroki kot tudi s službo," je povedala takrat za revijo People.

"Občasno govoriva o poroki, tudi z otroki. Prav noro smešno je, kako si otroci predstavljajo poroko. Na neki način bodo prav oni načrtovalci poroke. Na temo Disneyja ali paintballa - eno ali drugo! V hiši imamo cel kup različnih osebnosti. In otroci imajo precej močna stališča. Zabavno bo. To je najpomembnejše. Ko se odločiva za ta korak, bo to krasen dan za celotno družino."
Drugi zakon zanj, tretji zanjo
Za Pitta je to druga poroka, saj je bil med letoma 2000 in 2005 poročen z Jennifer Aniston, za Joliejevo pa že tretja. Predtem je bila poročena s cehovskima kolegoma Jonnyjem Leejem Millerjem in Billyjem Bobom Thorntonom. Pitt je na videz popolni zakon z Anistonovo končal prav zaradi Joliejeve, ko je fatalno igralko spoznal na snemanju filma Gospod in gospa Smith.
Par sicer ravno v teh tednih na Malti snema prvi skupni film po letu 2005. Za romantično dramo By the Sea je scenarij napisala Joliejeva, ki je prevzela tudi režisersko taktirko.
Angelina in Brad sta s skrivno poroko za las prehitela svojega dobrega kolega Georgea Clooneyja, ki se bo z zaročenko Amal Alamuddin poročil septembra na svojem posestvu ob jezeru Como na severu Italije.