41-letna Cameron Diaz ostro nasprotuje trajnemu laserskemu odstranjevanju sramnih dlak. Foto: BoBo
41-letna Cameron Diaz ostro nasprotuje trajnemu laserskemu odstranjevanju sramnih dlak. Foto: BoBo
Gwyneth Paltrow je imela med nogami bujno pričesko, dokler je ni prav Cameron Diaz prepričala, naj si jo uredi. Foto: EPA

Hvalospev sramnim dlakam, tako nosi naslov poglavje v knjigi Body Book, v njem pa 41-letna igralka spodbuja ženske, da svoje sramne dlake puščajo v naravnem stanju in nazorno opiše čar "ljubke zavese sramnih dlak", ki "obkroža ta vaš veličasten in nežen cvet".

"Slišim, da je v današnjem času velik naval na lasersko odstranjevanje dlak z vseh delov telesa, tudi najbolj intimnih. Osebno se mi trajna odstranitev zdi nora ideja," je zapisala Cameron.

Sramne dlake tudi s "praktično funkcijo"
Nato se je osredotočila na potencialne zdravstvene prednosti tega, da ženska ohrani naravno stanje pod spodnjimi hlačkami, preden zapiše, da je bujen grmiček seksi. Sramne dlake opiše kot "čeden okras", ki je "vabljiv" in "skrivnosten hkrati".

Ko pa se ženska postara, gre tukaj tudi za praktično funkcijo, vztraja Cameronova. "Bodimo iskreni - kot vsak drug del telesa, tudi velike sramne ustnice niso odporne proti gravitaciji. Ali si res želite do konca življenja imeti vagino brez dlak?" sprašuje svoje bralke v knjigi, namenjeni ženskam kot samopomoč, ki je izšla ob novem letu. Sestavljena je iz treh delov, posvečenih prehrani, telovadbi in duhu.

2012: "V vodi se zibljejo kot morska trava"
Tabloidi pa so se ob tem hitro spomnili na njen intervju z Grahamom Nortonom iz leta 2012, ko je pripovedovala o prijateljici, ki je "obsedena s svojim grmičkom iz 70. let".

"Ko se okopa, se te njene dlake v vodi zibljejo kot morska trava. Prisežem! Vse prijateljice smo jo prepričevale, naj si uredi spodnjo pričesko. Sama pa se je takrat šalila, da je to dokaz, kako jo mož ljubi, ker zdrži z grmičkom. Nazadnje pa ji je tudi on dejal, da res ne zdrži več," je takrat govoričila Cameron.

Izkazalo se je, da je pravzaprav govorila o Gwyneth Paltrow, ki je čez nekaj mesecev v intervjuju nato razkrila, da Diazova stoji za njenim "prisilnim urejevanjem grmička". "Vsakič, ko grem na depilacijo bikinija z voskom, me mora Cameron Diaz držati na mizi," je priznala.