Fotografije pretepene Rihanne so izbrskali na spletnem portalu TMZ in kmalu so obkrožile svet. Foto: EPA
Fotografije pretepene Rihanne so izbrskali na spletnem portalu TMZ in kmalu so obkrožile svet. Foto: EPA
Chris Brown
Chris Brown je kazen sprejel brez posebnega izraza na obrazu. Foto: EPA

Sodišče v Los Angelesu je po tem, ko je pevec r'n'b-ja priznal, da je barbadoško zvezdnico pretepel, odločilo, da so petletna pogojna kazen, tečaj o nasilju v družini in 180 dni družbenokoristnega dela dovolj velika kazen.

Grozila mu je kazen štirih let zapora
Brownu je zaradi napada in groženj sicer grozila zaporna kazen do štirih let, a ker je dejanje priznal, je tožilec njegovemu odvetniku Marku Geragosu predlagal poravnavo. Poleg tega je sodnica Patricia Schnegg glasbeniku odredila tudi prepoved približevanja 21-letni popzvezdnici, ki je bila prav tako na sodišču in pripravljena pričati proti Chrisu.

20-letnemu pevcu, ki je sodbo (ta bo postala dokončna šele 5. avgusta) sprejel brez posebnega izraza na obrazu, je sodnica na koncu obravnave natrosila še nekaj nasvetov: "Mislim, da bi bilo dobro, če bi prevzeli odgovornost za svoje dejanja, gospod."

Prepir se je sprevrgel v pretep
Kot je znano, je med 21-letno zvezdnico in leto mlajšim glasbenikom na predvečer podelitve grammyjev izbruhnil hud prepir, ki se je končal z brutalnim pretepom - fotografije pretepene Rihanne so le nekaj dni zatem obkrožile ves svet. Pozneje je sicer policija sprožila preiskavo, saj je portal TMZ, ki je slike prvi (in edini) objavil, fotografije najverjetneje pridobil iz policijskih virov.