Clooney s prijateljem Randejem Gerberjem, do pred kratkim solastnikom znamke tekile Casamigos. Foto: Casamigos
Clooney s prijateljem Randejem Gerberjem, do pred kratkim solastnikom znamke tekile Casamigos. Foto: Casamigos
Clooney in Gerber (na sliki s soprogo Cindy Crawford) sta s podjetnikom Mikom Meldmanom podjetje Casamigos ustanovila, ker sta si želela lastne zaloge kvalitetne žgane pijače. Foto: AP
Drugi najbolje plačan igralec v Hollywoodu je stari znanec tovrstnih seznamov, zvezda akcijskih filmov, Dwayne Johnson. Foto: AP
Najbolje plačana igralka - Scarlett Johansson - je zaslužila kar 200 milijonov manj od Clooneyja. Foto: AP

A Clooneyjeve s filmi povezane dejavnosti predstavljajo le majhen delček vrtoglave vsote 239 milijonov dolarjev, kolikor jih je pospravil v žep med junijem lani in junijem letos. Večji del je namreč 57-letni igralec in režiser zaslužil s prodajo svoje znamke tekile, Casamigos Tequila, navaja Forbes.

Edina filmska produkcija, v katero je bil lani vpleten Clooney, je bil namreč film Pokvarjeno predmestje (Suburbicon), ki ga je oskarjevec režiral, a je bil film, ki smo ga lahko gledali tudi na lanskem Liffu, precejšnja polomija v blagajnah – v nasprotju s podjetjem s tekilo, ki je lani cvetelo.

Casamigos ("Hiša prijateljev") je Clooney ustanovil leta 2013 s prijateljema Mikom Meldmanom in Randejem Gerberjem, sicer soprogom Cindy Crawford.

Fantje so podjetje sprva ustanovili zgolj zato, da bi imeli neomejen vir kakovostnih žganih pijač, a so se nato zaradi velike zvarjene količine kmalu odprli javnosti, njihova znamka tekile pa je postala ena bolj priljubljenih.

Prodaja podjetja
Lani je znamko kupila britanska multinacionalka za neverjetno milijardo dolarjev, a trojica ustanoviteljev ostaja vpletena pri razvoju podjetja.

"Če bi nas pred štirimi leti vprašali, ali imamo v rokah milijardo dolarjev vredno podjetje, mislim, da bi rekli, da ga nimamo," je dejal ob napovedi prodaje Clooney, ki je sicer tudi že leta obraz kave Nespresso.

Mediji so takrat pisali, da se je Clooney odločil za prodajo tudi zato, ker je lani postal očka dvojčkov in se mu je zdelo, da je čas, da se "strezni" in pusti svoje dneve popivanja za sabo.

Clooneyju sledi The Rock
In kdo sledi Clooneyju na seznamu največjih zaslužkarjev? Točno še enkrat manj je lani zaslužil Dwayne "The Rock" Johnson (119 milijonov dolarjev), ki je letos nastopil v takih uspešnicah kinoblagajn, kot sta Skyscraper in Rampage.

V deseterico se je uspelo uvrstiti vsem zvezdnikom Maščevalcev – Robertu Downeyju jr. (79 milijonov), Chrisu Hemsworthu (64,5) in Chrisu Evansu (34), Neameričane na lestvici pa zastopajo Jackie Chan, Akshay Kumar in Salman Khan.

Clooney je zaslužil kar 200 milijonov več od najbolje plačane igralke, Scarlett Johansson, ki se mora za svojih 40,5 milijona zahvaliti vlogam v Marvelovih filmih. Na drugem mestu je pristala Angelina Jolie z 28 milijoni, na tretjem pa Jennifer Aniston z 19,5 milijona.

Forbesov seznam najbolje plačanih igralcev leta 2018:
George Clooney – 239 milijonov dolarjev
Dwayne Johnson – 119 milijonov dolarjev
Robert Downey jr. – 79 milijonov dolarjev
Chris Hemsworth – 64,5 milijona dolarjev
Jackie Chan – 45,5 milijona dolarjev
Will Smith – 42 milijona dolarjev
Akshay Kumar – 40,5 milijona dolarjev
Adam Sandler – 39,5 milijona dolarjev
Chris Evans – 34 milijonov dolarjev
Salman Khan – 33,5 milijona dolarjev

Najbolje plačane igralke:
Scarlett Johansson – 40,5 milijona dolarjev
Angelina Jolie – 28 milijonov dolarjev
Jennifer Aniston – 19,5 milijona dolarjev
Jennifer Lawrence – 18 milijonov dolarjev
Reese Witherspoon – 16,5 milijona dolarjev
Mila Kunis – 16 milijonov dolarjev
Julia Roberts – 13 milijonov dolarjev
Cate Blanchett – 12,5 milijona dolarjev
Melissa McCarthy – 12 milijonov dolarjev
Gal Gadot – 10 milijonov dolarjev