Courtney Love se je leta in leta spopadala z različnimi oblikami odvisnosti, posegov, ki upočasnjujejo staranje, pa ne podpira. Foto: EPA
Courtney Love se je leta in leta spopadala z različnimi oblikami odvisnosti, posegov, ki upočasnjujejo staranje, pa ne podpira. Foto: EPA

Pevka, ki je pred nekaj dnevi dopolnila 51 let, je za revijo Harper's Bazaar spregovorila o pogledu na svoje življenje, za katerega pravi, da se ji je v zadnjih treh, štirih letih povsem spremenilo.

"Vse se je začelo, ko sem se odločila, da se vrnem k igralstvu," je povedala Courtney, ki se je večji del življenja spopadala z odvisnostjo od opojnih substanc. Navdih za vrnitev v filmske vode je dobila leta 2011, ko je v filmu This Must Be the Place videla Seana Penna. "Vedno pravim, da če bi bila fant, bi bila Sean. On je moj moški dvojnik," je občudujoče zatrdila.

Sprejema svoje gubice
A Hollywood ima pogosto zahtevna merila, kar se tiče estetike in številne igralke v zrelih letih se pritožujejo, da jih zavračajo. Nekdanja pevka skupine Hole, ki se je pojavila tudi v uspešnih serijah Empire in Maščevanje, pa zatrjuje, da se s tem ne obremenjuje.

Pravi, da sprejema prav vse svoje gube, ki pridejo skupaj s staranjem. "Zame dostojanstveno staranje pomeni, da pustiš, da se zgodi, in to sprejmeš," je dejala.

"Če se temu upiraš, se ti pogosto vrne kot bumerang in si lahko videti naravnost smešno. So igralke, ki so se odločile za lepotne posege, ti pa so jih spremenili v neprepoznavne," je nadaljevala. "Sama si za zgled jemljem igralke, kot je Diane Keaton, ki se nikoli ni odločila za noben poseg. In mislim, da je to v redu, dejansko tudi seksi," je sklenila.