Zakonca si želita, da bi imela (vsaj) v pubih mir pred paparaci. Foto: EPA
Zakonca si želita, da bi imela (vsaj) v pubih mir pred paparaci. Foto: EPA

47-letni Britanec je status svetovnega zvezdnika dosegel leta 2006 s filmom Casino Royale, v katerem je upodobil Jamesa Bonda. "Vloga Bonda mi je spremenila življenje," je leta 2011 dejal Craig, ki je vlogo tajnega agenta nato prevzel še v filmih Kvantum sočutja, Skyfall in Spectre.

Poleg napornih priprav, ki jih zahtevajo filmi o Bondu, ga moti tudi, da je zaradi njih postal precej bolj oblegan. In čeprav se je "norija" okoli njega začela že leta 2006, pravi, da je bilo takrat lažje: "Telefoni so že bili, vendar jih niso uporabljali za fotografiranje."

Tako njega kot njegovo ženo Rachel Weisz najbolj moti, kadar ju na skrivaj fotografirajo v barih: "Ves dan lahko delim avtograme in ob koncu dneva se bom morda tudi fotografiral, razjezi pa me, če me ves večer v baru fotografirajo." Veliko raje ima, če ga ljudje prosijo za dovoljenje: "Če me vprašate, bom morda rekel 'da'. Ampak pridite do mene in me vprašajte."

Mir pogreša predvsem v barih, pravi, saj zanj predstavljajo družaben kotiček. "Rad grem na pijačo in obožujem pube. Rad iščem nove kraje, kjer se lahko družimo, ampak to se je zdaj spremenilo," je povedal igralec in dodal, da se ljudem ne zdi neprimerno, da ga kadar koli in kjer koli ujamejo v objektiv.