Tom Cruise velja za enega izmed najbolj izpostavljenih pripadnikov Scientološke cerkve. Foto: Reuters
Tom Cruise velja za enega izmed najbolj izpostavljenih pripadnikov Scientološke cerkve. Foto: Reuters
Reminijeva v knjigi Troublemaker opisuje svoje izkušnje s Scientološko cerkvijo, iz katere je pred leti izstopila. V glavno vlogo pripadnikov scientologije pa postavi Toma Cruisa. Foto: Reuters
Po njenih besedah naj bi cerkev od nje zahtevala, da je med njih pripeljala svojo najboljšo prijateljico Jennifer Lopez in njenega takratnega moža Marca Anthonyja. Foto: Reuters
Katie Holmes
Oddaljevanje Reminijeve od Scientološke cerkve se je začelo kmalu po tem, ko se je nad njo pritožila takrat goreča vernica Katie Holmes. Foto: EPA

Reminijeva je razvpito cerkev zapustila leta 2013, potem ko je zabredla med njenimi pripadniki v (pre)velike težave. Njeno oddaljevanje od cerkve, v duhu katere jo je vzgajala že mama, se je začelo na poroki Cruisa s Katie Holmes leta 2006, je poročal New York Daily News. Prav Cruisu je tako posvetila kar nekaj delov knjige.

Reminijevi se je zdelo nenavadno, kako je na poroki Holmsove in Cruisa v Italiji - ki je mimogrede izpadla kot uradni dogodek Scientološke cerkve - med večerjo zaslišala jok njune hčerke Suri, ki je trajal nekaj minut. Slišala je, kako jo je osebje mirilo, kot da bi mirilo jok odrasle osebe. Zato je igralka vzela vajeti v svoje roke in odšla v kopalnico. Tam je zalotila tri ženske, ki so strmele v Suri, kot da je reinkarnacija ustanovitelja cerkve L. Rona Hubbarda. Reminijeva je prepričala, da jo potolažijo, kot se spodobi, in ji dajo stekleničko mleka. Poslušali so jo, a jo kmalu za tem odslovili.

Po poroki si je do letališča delila avtomobil z otrokoma, ki sta ju posvojila Cruise in Nicole Kidman v času svojega zakona. Bella in Conner naj bi igralki povedala, da s svojo mamo ne govorita, saj je izobčenka iz cerkve, in da z njo komunicirata le, ko sta v to prisiljena. "Ona je j**** SP," je dejala Bella Reminijevi. (SP pomeni Suppressive Person, torej izobčenka.)

Dogajanje na poroki je igralka primerjala s srednješolskimi plesi. Ob tem je zapisala, da je na slovesnosti po uradnem delu poroke častiti Norman Starkey "naskakoval" Brooke Shields na plesišču, medtem ko je vodja losangeleške Scientološke cerkve David Miscaviege obravnaval svojo asistentko, kot da sta na zmenku (čeprav je sam poročen).

Zvezdnici serije Domače kraljestvo se je stožilo, ker je dojela, da je bila na poroko povabljena s posebnim razlogom, in sicer, da bi v njihovo cerkev pripeljala svojo najboljšo prijateljico Jennifer Lopez in njenega takratnega moža Marca Anthonyja. To je tudi storila, toda pozneje ugotovila, da so se člani cerkve trudili na vse pretege, da ločijo Reminijevo in Lopezovo. Celo posedeli so ju za različni mizi.

Holmsova je pozneje po poroki napisala poročilo o vedenju Reminijeve (nekaj, kar je pogosta rutina med člani cerkve, saj tako nadzorujejo delovanje svojih članov) in o njej nanizala vrsto negativnih besed. Zaradi tega je morala Reminijeva čez precej zaslišanj, ki so trajala tudi več tednov - po 12 ur na dan. Na koncu se je igralka zlomila in se morala za pokoro opravičiti Holmsovi in preostalim članom cerkve ter jim poslati draga darila.

Cruise - prvi zvezdnik scientologov
Reminijeva se je pošteno lotila zvezdnika filmov Misija nemogoče, ki ga Scientološka cerkev obravnava kot polbožanstvo. T. i. zvezdniško središče, prostor cerkve, ki je namenjen slavnim, so tako skoraj vedno izpraznili, ko je na obisk prišel igralec. Preostale člane so preprosto postavili na dvorišče. Nato pa se je zgodil preobrat v življenju Reminijeve, ko so jo nekega dne povabili v njegovo družbo.

Takrat se je začela serija nenavadnih dogodkov. V knjigi se igralka dotakne izkušnje, ki jo je doživela v hiši Willa Smitha in Jade Pinkett Smith. Zakonci Smith in Cruise-Holmes so se v hiši, ki meri 650 kvadratnih metrov, zabavali tako, da so se igrali skrivalnice. Reminijeva je mislila sprva, da se šalijo, a kmalu je ugotovila, da mislijo skrajno resno.

Nenavadna Cruisova peka piškotov
A tu se nenavadnost šele začne. Igralka natančno opiše Cruisov poskus peke piškotov. Igralec je na svoje asistente kričal, kje so sestavine, čeprav je imel na pultu že pripravljeno testo. Ker ga nihče ni želel osramotiti, so asistenti molčali. Po besedah Reminijeve se je hollywoodski zvezdnik čutil dolžnega, da svojemu osebju razloži, kje je njihovo mesto na hierarhiji.

Tako je z rokami pokazal nad svojo glavo in dejal, da je na tem mestu ustanovitelj cerkve. Nato je pokazal na svojo brado in dejal, da sta na tem mestu on in vodja losangeleške Scientološke cerkve, nato je pokazal na svoj pas in rekel asistentom, da je tam njihovo mesto.