Igralec se je znašel v težavah. Foto: EPA
Igralec se je znašel v težavah. Foto: EPA

V sodnih dokumentih, pridobljenih od ameriške revije People, je zapisano, da je 48-letnemu igralcu po plačilu vseh obveznosti na bančnem računu ostalo samo okoli 900 ameriških dolarjev, na varčevalnem računu pa ima le nekaj več kot 80 dolarjev. Piše tudi, da ni plačal štirih obrokov posojila, tako da dolguje več kot 14.000 dolarjev. Zaradi vseh finančnih težav je sodišče zaprosil, da mu odpustijo plačilo obveznosti.

Ko je prvič razglasil osebni stečaj leta 2011, je dolgoval 1.730.000 dolarjev, njegovo premoženje pa so takrat ocenili na 1,8 milijona dolarjev.

Ampak finance niso edina težava igralca z zakonom. Leta 2008 se je znašel v težavah zaradi posedovanja mamil, čez tri leta se je zgodba ponovila, ko se je zaletel z avtomobilom, policija pa je v njegovi krvi našla sledi mamil.

Pozneje istega leta so ga aretirali, ker naj bi zlomil nos svojemu takratnemu dekletu Nicole Cannizzaro - dekle ga je tožilo za odškodnino v znesku 25.000 dolarjev. Dourdan je sicer takrat trdil, da je Cannizzarova ugrabila njegovo hčerko in jo peljala v restavracijo brez njegove privolitve - tam naj bi se napad tudi zgodil. Sodišče je za krivega razglasilo prav Garyja in mu naložilo petletno pogojno kazen.

Igralec afroameriškega, indijanskega, škotsko-irskega in judovskega rodu, ki je zaslovel v videu Janet Jackson že davnega leta 1993, je devet sezon nastopal v seriji Na kraju zločina v vlogi Warricka Browna. Leta 2008 je dobil odpoved zaradi zasvojenosti z mamili. Po tem je gostoval v seriji Mistresses in Being Mary Jane ter imel še nekaj manjših filmskih projektov.