Lamarn Odom okreva. Foto: Reuters
Lamarn Odom okreva. Foto: Reuters
false
Ločitev s Khloe Kardashian je (za zdaj) preklicana. Foto: Reuters

Novico je za tiskovno agencijo Associated Press potrdila njegova teta JaNean Mercer, ki je pojasnila, da so ga iz bolnišnice premestili v zasebno ustanovo, kjer bo lahko še naprej okreval. Zahvalila se je za vso podporo v teh preteklih težkih mesecih. Ob tem je dodala, da so vsi navdušeni nad Lamarjevim napredkom in izboljšanje njegovega zdravstvenega stanja označila za "čudežno".

Kljub vsemu pa še vedno ni znano, kakšno je trenutno dejansko stanje temnopoltega športnika, saj o tem molčita tako družina kot osebje bolnišnice. Na začetku so predvideli, da bo okrevanje trajalo vsaj nekaj mesecev, saj še ne morejo napovedati, kolikšno škodo je doživelo njegovo telo in kakšne posledice bo čutiti pri govoru.

Viagra in kokain
Za Odoma je bil sredi oktobra skoraj usoden prevelik odmerek v enem od lasvegaških javnih hiš. Užival je številne nedovoljene snovi, med drugim kokain in viagro. Nezavestnega so ga našli uslužbenci javne hiše; iz nosa in ust mu je tekla kri, hkrati pa je imel na obrazu sledi bele snovi.

Ena izmed uslužbenk je v klicu na pomoč dejala, da je videla Odoma, kako je v dneh, ki jih je preživel na Love Ranchu v Nevadi, vzel najmanj deset tabletk za dejavnejše spolno življenje.

Odpovedali so mu srce in drugi življenjsko pomembni organi. Po prevozu v bolnišnici je bil v komi in priključen na dializo -, prebudil se je po 72 urah in začel dihati brez pomoči aparatov, z intenzivnega oddelka bolnišnice v Las Vegasu so ga premestili v losangeleško Cedars-Sinai, kjer je ležal vse do tega tedna.

Khloe ostaja ob njem
Odom je bil več let pomemben košarkar, življenje pa se mu je obrnilo na glavo, ko je leta 2009 spoznal Khloe Kardashian, članico najbolj razvitega ameriškega klana zabavne industrije. Po hitri romanci sta se pred kamerami televizijskega kanala E! poročila, od takrat pa so bili Odomu paparaci in kamere stalno za petami.

Večkrat se je pojavil v resničnosti seriji Keeping Up With the Kardashians, zakonca pa sta dobila tudi svojo serijo Khloe and Lamar. Kljub ljubezni, ki sta jo izražala drug drugemu, je Khloe leta 2013 vložila vlogo za ločitev, kot razlog pa navedla nepremostljive razlike. Postopek sicer do usodnega oktobrskega dne uradno še vedno ni bil končan.

Hospitalizacija pa ju je nato spet zbližala - Kardashianova je zvezo s košarkarjem Jamesom Hardnom, s katerim sta se takrat sestajala štiri mesece, postavila na stranski tir, saj je želela stati ob strani svojemu odtujenemu možu. Ta naj bi ji v bolnišnični postelji nato priznal, da jo še vedno ljubi, zato sta ločitev preklicala.