BBC-jev Top Gear se na male zaslone vrača 29. maja. Foto: Reuters
BBC-jev Top Gear se na male zaslone vrača 29. maja. Foto: Reuters

Evans, ki je po odhodu Jeremyja Clarksona, Jamesa Maya in Richarda Hammonda prevzel vajeti glavnega voditelja, s snemanjem Top Geara ni najbolj zadovoljen. S sovoditeljem LeBlancom se sicer trudita, da bi upravičila zaupanje gledalcev, a jima to ne uspeva najbolje. Potem ko se je moral Evans opravičiti zaradi sovoditeljevega nespoštovanja vojnega spominskega centra Cenotaph v središču Londona, tudi prvo snemanje v studiu ni šlo brez težav.

Gledalci, ki so jim ustvarjalci oddaje obljubili, da se bo snemanje končalo ob štirih popoldne, so postali nejevoljni, ko se je ura bližala četrti, voditelja pa še niti približno nista končala svojega dela. Tako Evans kot LeBlanc sta morala večkrat ponoviti dialoge, za najbolj problematičnega pa se je izkazala predstavitev Stiga. Slednjo je moral Evans ponoviti kar nekajkrat. Zbrani prav tako niso bili navdušeni nad tem, da so jim pred snemanjem oddaje vzeli mobilne telefone, kar se je zgodilo prvič v zgodovini oddaje.

Občinstvo, ki je bilo naveličano čakanja na konec snemanja, je tako počasi začelo zapuščati prizorišče, do konca pa je na srečo ekipe vztrajalo še dovolj ljudi, da studio ni ostal popolnoma prazen.

Po informacijah, ki jih ima Independent, bi moral biti gost prve oddaje Brad Pitt, ki pa naj bi nastop v zadnjem trenutku odpovedal. Namesto njega so v oddajo povabili zvezdniškega kuharskega mojstra Gordona Ramseyja.

Ustvarjalci upajo, da oddaja, ki je do odhoda trojice veljala za najbolj gledano na svetu, gledalcev ne bo izgubila. Zagotovo pa bo del njihovega občinstva odtegnila The Grand Tour, ki jo pripravljajo nekdanji voditelji Clarkson, Hammond in May.