"Živjo, moje ime je Demi Lovato, stara sem 25 let, zadnje desetletje pa me je naučilo lekcij za vse življenje." Foto: Reuters
Priznava, da je kokain prvič vzela pri sedemnajstih letih in da ji je bil takoj všeč.
Priznava, da je kokain prvič vzela pri sedemnajstih letih in da ji je bil takoj všeč. Foto: Reuters

Pod drobnogledom javnosti je že dolgo, kot najstnico smo jo gledali predvsem v priljubljenih Disneyjevih projektih, zaradi katerih se je, saj so zahtevali popolnost in perfekcionizem, kot pravi, ujela v vrtinec drog, alkohola in prehranskih motenj. Svoje težave je Lovatoba izdala v obliki dokumentarnega filma, ki ga je brezplačno objavila na kanalu YouTube.

"Živijo, moje ime je Demi Lovato, stara sem 25 let, zadnje desetletje pa me je naučilo lekcij za vse življenje. Naučila sem se, da ti zaradi skrivnosti postane slabo, učim se, kako biti glas, in ne žrtev, naučila sem se, da je seks nekaj popolnoma naravnega, da je ljubezen nekaj nujnega, srčna bolečina neizogibna, osamljenost pa brutalna," pove v uvodnem delu in nadaljuje, da je to njena zgodba, ki jo je poimenovala "preprosto komplicirana".

Zbadanje, alkohol, droge in prenajedanje
Takoj na začetku prizna, da so jo kot otroka v šoli vedno zbadali, nato se že dotakne alkohola in drog. Pojasni, da je kokain prvič poskusila pri sedemnajstih letih, in že ob prvi uporabi ji je bil zelo všeč. "Sprva sem bila sicer prestrašena, saj mi je mami vedno govorila, kaj se lahko zgodi s srcem, a sem ga vseeno poskusila," pojasnjuje. "In takoj mi je bil noro všeč." Ob tem priznava tudi, da je večino časa ob snemanju prvega dokumentarnega filma, ki ga je posnela leta 2012 (Stay Strong), uživala kokain. Njen oče je bil odvisen od drog in alkohola, hkrati pa se je boril z bipolarno motnjo in shizofrenijo, zato tudi temu pripisuje svojo naravnanost k zlorabi prepovedanih drog.

Poleg glasbenice v filmu svojo plat zgodbe povejo še njeni bližnji, med drugim tudi sestra, ki pojasni, da so pevkine sošolke v šoli zbirale podpise, naj Demi naredi samomor, nekaj o času, ki so ga skupaj preživeli na turnejah in med snemanjem filmov Camp Rock, pa povesta tudi Nick in Joe Jonas.

"Hrana je nekaj, o čemer še vedno veliko razmišljam - kaj bom jedla, kdaj bom jedla, kako bom videti," pove o boju z anoreksijo in doda, da se vedno, ko se ji pripeti kakšen spodrsljaj, počuti zelo osramočeno. "Ko se počutim osamljeno, se mi zdi, da je srce lačno. Takrat pogosto sledi prenajedanje in potem posledično tudi bruhanje," še doda.

Celoten dokumentarni film si lahko ogledate spodaj.