Michael Jackson, ki so ga našli mrtvega 25. junija 2009, še vedno živi v srcih svojih oboževalcev. Foto: EPA
Michael Jackson, ki so ga našli mrtvega 25. junija 2009, še vedno živi v srcih svojih oboževalcev. Foto: EPA

Z nepredstavljivim enoletnim zaslužkom je tako prehitel tudi vse še vedno žive zvezdnike, saj je Madonna, ki je na prvem mestu še živih največjih zaslužkarjev iz sveta zabave, v zadnjem letu zaslužila "le" 125 milijonov dolarjev, kaže raziskava revije Forbes.

Za tako velik donos znamke Michael Jackson gre v največji meri zasluga velikanskemu uspehu glasbeno-akrobatskih predstav Immortality in One, s katerima po svetu gostuje Cirque du Soleil in v katerih so uporabili Jacksonovo glasbo. Poleg tega Jackson še vedno služi s prodajo glasbe in s pravicami.

Na drugem mestu lestvice najbogatejših že pokojnih zvezdnikov je takoj za kraljem popa leta 1977 umrli kralj rokenrola Elvis Presley, katerega dediščina se je v zadnjem času s prodajo albumov, spominkov in vstopninami za njegovo slovito posestvo Graceland v bližini Memphisa - povečala za 55 milijonov. Na tretjem mestu je že drugo leto zapored avtor stripov Charles Schultz, ki je v zadnjem letu zaslužil 37 milijonov.

Letošnji zaslužek Liz Taylor občutno manjši od lanskega
Leta 2011 umrla Elizabeth Taylor, katere dediči so v letu po njeni smrti s prodajo njenega nakita, umetnin, oblačil in drugih osebnih predmetov "zbrali" 210 milijonov dolarjev, se je letos z zaslužkom 25 milijonov znašla na četrtem mestu. Največ od tega denarja so njeni dediči dobili od prodaje parfumov z njenim imenom, pa tudi od prodaje pravic za predvajanje njenih filmov in z "obračanjem" premoženja (od delnic do nepremičnin). Pričakovati je, da bo prihodnje leto Liz zaslužila še več, saj so njeni dediči pred kratkim podpisali donosno pogodbo za prodajo oblačil in kozmetike z njenim podpisom.

Do 11. mesta največjih že pokojnih zaslužkarjev so pri Forbsu razvrstili še glasbenika Boba Marleyja, igralko Marilyn Monroe, Beatla Johna Lennona, znanstvenika Alberta Einsteina, slovito pin-up dekle Bettie Page, pisatelja Theodorja Geisela in igralca Steva McQueena. 12. mesto pa sta si razdelila igralec in mojster borilnih veščin Bruce Lee in mehiško-ameriška pevka Jenni Rivera, ki je decembra umrla v letalski nesreči.