DiCaprio je bil tudi eden izmed govorcev v Združenih narodih leta 2014 na temo podnebnih sprememb. Foto: EPA
DiCaprio je bil tudi eden izmed govorcev v Združenih narodih leta 2014 na temo podnebnih sprememb. Foto: EPA

DiCaprio je čez leta porabil milijone evrov, da bi ohranil planet. Njegova fundacija je čez leta podprla več kot 70 pomembnih okoljevarstvenih projektov v več kot 40 državah. Z denarjem je pomagal zaščititi živalski svet, ohraniti raznolikost med živimi bitji, oceane in gozdove. Hkrati pa je pripomogel tudi k boju proti podnebnimi spremembami. Lani so ga Združeni narodi razglasili za glasnika miru. S tem se je pridružil enajstim zvezdnikom, ki se podobno kot on bojujejo za lepši jutri.

"Uničenje našega planeta se nadaljuje s hitrostjo, ki si je ne moremo več privoščiti ali ignorirati," je dejal DiCaprio v uradni izjavi. "Imamo odgovornost, da skrbimo za prihodnost, kjer živih bitij ne bodo iztrebili tisti, ki živijo na tem planetu. Ponosen sem, da podpiram organizacije, ki se trudijo rešiti največji izziv človeštva," je še sklenil igralec.

Število organizacij, ki prejemajo igralčevo pomoč, sicer ni znano. So pa med njimi Amazon Watch, California Wolf Center, Pacific Wolf Coalition, International Fund for Animal Welfare, Save The Elephants, Tree People, WaterKeeper in World Wildlife Fund.