Emma je nominirana v treh kategorijah. Foto: EPA
Emma je nominirana v treh kategorijah. Foto: EPA

S tem priznanjem MTV nagrajuje mlade igralce v filmski industriji, ki so aktivni pri svojem delu. Lani so s tem nazivom nagradili njeno soimenjakinjo Emmo Stone.

"Emmo Watson so oboževalci vzljubili v vlogi ene najpomembnejših vlog generacije, lani pa jih je očarala s Sam iz filma Čarlijev svet," je odločitev utemeljil Stephen Friedman, predsednik MTV-ja in dodal: “Že nekaj časa je neprestano navzoča v življenju našega občinstva in se razvija v novih, radikalno različnih vlogah, kjer dokazuje svojo nadarjenost."

22-letnica je zaslovela z vlogo Hermione, sledila je vloga v filmu Čarlijev svet, poleti pa bo izšel film The Bling Ring scenaristke in režiserkeSofie Coppole, v katerem igra eno od najstnic, ki ropajo razkošne domove hollywoodskih zvezdnikov. V svoji zbirki ima že številne nagrade, ki jim bo dodala nagrado MTV Trailblazer in morda še kakšno več, saj je nominirana za kar tri MTV-filmske nagrade - za najboljšo igralko, najboljši poljub, najboljši glasbeni trenutek – vse za film The Perks of Being a Wallflower. Ob nominaciji je Watsonova povedala:"Vesela sem, ker sem nominirana v kar treh kategorijah. Rada imam to podelitev in rada imam film The Perks of Being a Wallflower. Navdušena sem."

Letošnjo podelitev nagrad MTV-ja, ki bo v noči med 14. in 15. aprilom v dvorani Sony Pictures Studios Lot v Kaliforniji, bo vodila komičarka Rebel Wilson. V boju za največje število zlatih pokovk so letos poleg Emme še Jennifer Lawrence, Seth MacFarlane, Jamie Foxx in Bradley Cooper, med filmi pa s sedmimi nominacijami prednjači film Django brez okovov, poroča spletna stran glasbene televizije MTV.

Letos pa bo občinstvo lahko prvič določilo tudi zmagovalca v dveh novih kategorijah - za najboljši nastop brez majice (nominirani Channing Tatum, Taylor Lautner, Daniel Craig, Christian Bale in Seth MacFarlane) in za najboljše glasbene trenutke.