Eric Cantona se vrača na filmska platna. Foto: EPA
Eric Cantona se vrača na filmska platna. Foto: EPA

"Cantona se bo v vlogi proslavil kot izjemno resen igralec. V filmu igra vsaj tako dobro, kot je igral nogomet," je dejal hrvaški režiser Dejan Ačimović.

Nekdanjemu karizmatičnemu francoskemu nogometnemu zvezdniku je pripadla glavna moška vloga - film so začeli snemati ta teden -, ženska glavna vloga pa je pripadla Cviti Viljac, hčerki igralke Ecije Ojdanić.

Film z naslovom Anka govori o grobem opekarniškem delavcu, ki ga bo upodobil 49-letni Cantona, in o osiroteli deklici, ki jo Cantona posvoji.

Snemanje filma se je začelo v ponedeljek v bližini mesta Drniš, izvršna producentka je Lori Vitaljić, film pa bo posnet po literarni predlogi Anka Braziljanka hrvaškega otroškega pisatelja Mata Lovraka, ki je umrl leta 1974.

Nekdanjemu zvezdniku kluba Manchester United filmski posel nikakor ni popolna neznanka. Po umiku z zelenic leta 1997 je namreč Cantona nastopil v več manjših vlogah; pojavil se je tudi v razkošni kostumski drami Elizabeta. Pojavil se je v še nekaj manjših filmih.

Ko je bil nogometaš, je igral za več francoskih klubov, kariero pa je končal v Unitedu, kjer je v petih letih v Premier ligi osvojil štiri prvenstvene naslove. Leta 2001 si je prislužil naziv klubskega igralca stoletja.