Na vprašanje, kaj bi v svojem življenju spremenila, je Culpova dejala, da se ne bi v otroštvu več tako znašala nad svojimi brati in sestrami. Foto: Reuters
Na vprašanje, kaj bi v svojem življenju spremenila, je Culpova dejala, da se ne bi v otroštvu več tako znašala nad svojimi brati in sestrami. Foto: Reuters
Olivia Culpo
Olivia v izhodu v kopalkah. Foto: Reuters

Lepotica iz Rhode Islanda je osvojila desetčlansko komisijo in pometla z 88 tekmicami, ki so v "mestu greha" preživele skoraj en mesec in pozirale v kopalkah, nacionalnih kostumih, večernih oblekah ter sodelovale pri dobrodelnih prireditvah. Spomnimo, Slovenija tokrat svoje predstavnice ni imela.

Nova mis Universe, ki je nasledila mis z letnico 2011, Angolko Leilo Lopes, je torej postala Olivia Culpo, ki je v zadnjem izhodu nosila rdečo večerno obleko z dolgimi rokavi, lase pa je imela spete. V 60-letni zgodovini tekmovanja, za katerega ima licenco nepremičninski mogotec Donald Trump, so Američanke slavile osemkrat, pred letošnjim izborom nazadnje leta 1997.

Filipinka navdušila z odgovorom, Venezuelka "pogorela"
Prva spremljevalka je postala 23-letna Filipinka Janine Tugonon, ki je zablestela pri odgovoru na vprašanje, ali meni, da bi mis Universe morala govoriti angleško. V popolni angleščini je sodniku Nigelu Barkerju, ki je znan tudi iz resničnostne oddaje Tyre Banks, dejala: "Meni se ne zdi pomembno, da dekle, ki postane mis Universe, govori določen jezik, pomembnejše je, da zna vplivati in navdihovati ljudi. Ne glede na materni jezik je srce tisto, s katerim lahko to dosežeš." Krono druge spremljevalke je osvojila Venezuelka Irene Sofia Esser Quintero, ki pa se je prav pri odgovoru povsem "zaštrikala", saj je odgovorila tako zmedeno, da marsikdo sploh ni vedel, kaj želi povedati. Med pet najlepših sta se prebili še lepotici iz Brazilije in Avstralije.

Izbor si je ogledala milijarda ljudi
Na dveurni prireditvi, na kateri sta nastopila ameriška popskupina Train in avstralski pevec Timomatic, je bila mis Gvatemale izbrana za mis simpatičnosti, dogodek pa je gostil hotel Planet Hollywood. Ob vsem blišču so se z minuto molka spomnili tudi na tragedijo v Newtownu, ko je mladenič v osnovni šoli ubil 27 ljudi.

Mis Universe velja ob izboru za mis sveta najpomembnejše in najbolj gledano lepotno tekmovanje na svetu - izbor si je menda po televizijskih zaslonih ogledala kar milijarda ljudi. Tekmovalke morajo biti stare med 18 in 27 let, neporočene in brez otrok.

Novookronana mis sveta bo v prihodnjem letu prepotovala svet, predstavljala samo organizacijo in sodelovala v dobrodelnih dogodkih po svoji izbiri.